Uşak Ortaköy’de kuraklık, buğday verimini düşürdü. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Çiftçimizin ektiği buğday, arpada maalesef sadece ve sadece yüzde 10 ile yüzde 30 arasında bir verim var. Çiftçilerimize destek verilmesini acilen talep ediyorum. Çiftçilerimizi seneye ekim yapacak. Vay haline çiftçimizin" dedi. 

Uşak Merkez’e bağlı Ortaköy ilçesinin bir köyünde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Özcan Yalım, buğday tarlasına gitti. Yalım, buğday başaklarının içinin boş olduğunu göstererek, şunları söyledi:

“İçi boş, içinden hiçbir şey çıkmıyor. Bu gördüğünüz başakların içinden normalde buğday akmalı. Yüzde 10 ile 30 arasında bir verim var. Sayın Tarım Bakanı, gerçi Tarım Bakanı, tarımdan başka her şeye bakıyor ama, çiftçiye bakmıyor ama; ben yine de buradan uyarımı yapayım. Sayın Tarım Bakanı’na sesleniyorum. Şu an Uşak bölgesindeki çiftçimizin ektiği buğday, arpada maalesef sadece ve sadece yüzde 10 ile yüzde 30 arasında bir verim var. Onun için ÇKS kaydı olan; buğday eken, arpa eken çiftçilerimize destek verilmesini acilen talep ediyorum. Çiftçilerimizi seneye ekim yapacak. 20+20 gübre oldu 225 lira. Yemin torbası 160 lira oldu. Vay haline çiftçimizin.”

Gübre ve mazot zamlarından dert yanan çiftçi ise şöyle konuştu:

“Bu sene kuraklıktan dolayı, yüzde 20 – 30 verim oldu. Gübre çok pahalı. Mazot 5 bin 500’den, 7 bin 500’e çıktı. Çiftçi bu tarlaları tekrar nasıl ekecek, nasıl biçecek? Gübreyi nasıl alacak? Tarım Bakanı’nın destek olmasını istiyoruz. Kuraklıktan dolayı yardım etmesini istiyoruz millete. Millet mazotunu alamıyor, gübresini alamıyor.”

 

Kaynak: anka