CHP'nin dört milletvekili Türk Hava Kurumu'nun (THK) Etimesgut'taki hangarına gelerek bir haftadır süren orman yangınları ile gündeme gelen uçakların önünde kısa bir açıklama yaptı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, "Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim" dedi.

CHP Ankara Milletvekilleri Nihat Yeşil, Servet Ünsal ve Yıldırım Kaya ile CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ankara Etimesgut'taki THK Hangarı'na gelerek burada kısa bir açıklama yaptı.

“UÇAKLARI VERİN BİZE, TAMİRLERİNİ YAPALIM VE ÜLKEMİZİ BU YANGINDAN KURTARALIM”

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, şunları söyledi:

"Bir haftadan beri ülkemiz cayır cayır yanarken, genel başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimiz feryat ederken, hükümet ne hikmetse ‘elimizde uçağımız yok, bunu söndürecek helikopteri kiraladık, geldi, gelecek…’ Diğer ülkelere caka satar gibi ‘kimseden yardım istemiyoruz’ diyorlarken burada, o ‘olmayan uçakları’ burada gördük işte. ‘Yok’ dedikleri uçakların olduğunu gördük. Bizim amacımız ülkemizi, ciğerlerimizi nasıl kurtaracağız, bunu yollarını arayacağız. Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim. Cumhuriyet ile birlikte kurulan bu kurumu pasif duruma getirebilmek için elinden gelen her türlü yöntemi kullandılar. Böylesine bir kurumu ve uçakları âtıl vaziyette bekletmeleri hiçbirimize bir yarar sağlamaz.”

Uçakları yerinde gördüklerini söyleyen Yıldırım Kaya ise, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin malı olan bu uçakların ciğerleri yanarken uçmamasını bir türlü anlayabilmiş değiliz. CHP milletvekilleri olarak buraya gelerek bir gözlemde bulunduk. Bu uçakları Yunanistan'dan İspanya'dan, Azerbaycan'dan ya da başka ülkeden beklemek yerine, kendi uçaklarımızla bu işleri rahatlıkla yapabilirdik. Neden yapılmadığını yetkililer sanırım kamuoyuna açıklayacaktır" dedi.

 

Kaynak: anka