Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını sürerken ANKA Haber Ajansı kamerası, bir milletvekilinin alevlere müdahalesini kaydetti. Beraberindeki CHP heyetiyle birlikte bölgede incelemelerde bulunan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, söndürülen bir bölgede ağaçların tekrar tutuştuğunu görünce aracını durdurdu. Su damacanasını omzuna alarak yanan bölgeye tırmanan Erbay, yurttaşlarla birlikte alevleri söndürdü.

ANKA kamerası, binlerce hektar orman arazisinin kül olduğu Marmaris'te dikkat çeken bir görüntü kaydetti. CHP'li Burak Erbay, İçmeler'den Osmaniye köyüne doğru giderken yol kenarına yakın bir tepede yurttaşların alevleri söndürmeye çalıştığını gördü. Aracını durdurup yurttaşların yardımına koşan Erbay, omzuna aldığı su damacanasıyla yanan bölgeye tırmandı yurttaşlarla birlikte alevleri söndürdü. Erbay, olay sonrası şunları söyledi:

"Marmaris ilçe başkanımızla birlikte Osmaniye köyüne doğru giderken bir ağacın tutuştuğunu gördük. Yanan ağaç kozalak fırlatıyor, diğer ağaçları da tutuşturuyor. Köyceğiz'de de yaşamıştım. Bu ağacı engellemediğiniz zaman çok kısa sürede yukarı gidiyor. Abilerimiz buraya 5- 10 litrelik sular getirmiş. En azından şu etapta araç gelene kadar ilk müdahaleyi yaptık ve söndürdük. En azından çoğalmasını engelledik. Yangın devam ediyor. Helikoptere, uçağa ihtiyacımız var. Günlerdir bağırıyoruz, insan gücüyle sönecek bir yangın değil bu. Canımız yandı, Muğlamız, Köyceğizimiz yanıyor. Uçak, helikopter lazım. Sayın Bakana, Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; neyin inadı bu, anlamıyoruz. Biz başka ülkelere yardım ettik. Başka ülkelerden yardım alabiliriz. Uçak isteyelim. Yunanistan buraya yarım saat."

Kaynak: anka