Haber: BERKAY VAROL – Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, öğrencilerin barınma sorununa ilişkin, "Bütün illerde belediyelerimiz şu anda açıkta hiçbir öğrenciyi bırakmamak adına çalışmalar yapıyorlar. Ellerindeki boş tesisleri değerlendiriyorlar. Kiralık evleri kiralayarak orada barınma sağlıyorlar. Bu süreçte hiçbir öğrencimizin açıkta kalmaması için bütün koşullarını zorluyorlar. Bir seferberlik halinde destek olmaya çalışıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Hatay'da yapılan CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Buluşması'nda ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Torun, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanları toplantılarına ilişkin; "Bu toplantıları daha önce birçok büyükşehrimizde gerçekleştirdiler. Bugün de Hatay'ımızda gerçekleşiyor. Kendileri bilgi alışverişinde, değerlendirmelerde bulunuyorlar. Sonuçta bulundukları kentte vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti nasıl verebiliriz, sorunlarını nasıl çözebiliriz, bu anlamda birbirlerine katkıda bulunuyorlar. Verimli bir toplantı gerçekleşiyor. İl belediye başkanlarımız da kendi aralarında yapıyor. Üç ayda bir tüm belediye başkanlarımızla yapıyoruz" dedi.

"CHP İKTİDARINDA TARIM POLİTİKAMIZI BU ZİRVEDE AÇIKLAYACAĞIZ" 

CHP'li belediyelerin 30 Eylül- 2 Ekim arasında İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapacakları, "Tarımsal Kalkınma Zirvesi" için Torun, şunları söyledi:

"Tüm belediyelerimiz birçok konuda üreticilere destek oluyorlar. Tohum, gübre, sözleşmeli üretim, elinde kalmış üründen tutun birçok konuda çiftçimize destek oluyorlar. Bugün Tarım Bakanlığı'nın yapamadığı birçok konuda üreticimizin yanındalar. Biz hem bunları toplulaştıralım, vatandaşlarımıza anlatalım istiyoruz hem de CHP iktidarında, önümüzdeki dönemde tarım politikalarımızı açıklayalım. Türkiye gerçekten, Trakya'sıyla, Anadolu'suyla birlikte çok verimli bir yapı. Ama bu ceberut, basiretsiz yapı, 19 yılda öyle ki ithal etmediğimiz ürün kalmadı. Çiftçimiz ürününü değeriyle satamıyor. Şu anda üreticilerimiz her gün tarımdan uzaklaşıyor. Her gün ekili, dikili alan azalıyor. İki Trakya büyüklüğünde alan şu anda ekilmiyor, dikilmiyor. Bir tarım ülkesiyken biz, artık etinden tutun samanına kadar ithal eder konuma geldi. CHP iktidarında tarım politikalarını da bu zirvede açıklamayacağız."

"AKILSIZLIK, BASİRETSİZLİK"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, "Muhalefet partisinin yönettiği bir büyükşehir belediyesi, yapmış olduğumuz 4 bin kapasiteli yurdun foseptiğini, atık suyunu dahi 2 yıldır bağlayamadı" açıklamasına ilişkin Torun, "Açıklamasının hiçbir gerçekliği yok. Tamamen içinde bulunduğu mahcubiyeti, belediyelerimizi suçlayarak aklamaya çalışıyor. Bu büyük bir akılsızlık, basiretsizlik. Hiçbir şekilde iskan ruhsatı alınmamış, yasal süreci tamamlamamış bir şekilde duruyorlar. Maalesef bu durumdan belediyemizi suçluyor. Belediyemiz orada gereken işlemleri, hazırlığını yapmış ama Bakanlık üzerine, yazışmalar, defalarca uyarı yapmasına rağmen maalesef görevini yerine girmemiştir" dedi.

"ELLERİNDE BOŞ TESİSLERİ DEĞERLENDİRİYORLAR"

Torun; Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleşemeyen ve ev kiralarının yüksek olması nedeniyle "Barınamıyoruz" diyerek, ülkenin birçok kentinde eylem yapan öğrenciler için de şu açıklamayı yaptı:

"Bütün illerde belediyelerimiz şu anda açıkta hiçbir öğrenciyi bırakmamak adına çalışmalar yapıyorlar. Ellerindeki boş tesisleri değerlendiriyorlar. Kiralık evleri kiralayarak orada barınma sağlıyorlar. Bu süreçte hiçbir öğrencimizin açıkta kalmaması için bütün koşullarını zorluyorlar. Bir seferberlik halinde destek olmaya çalışıyorlar. Her bir belediyemiz şu anda bu katkıları sunuyor. Mesele bugün Ankara Büyükşehir Belediye'miz 5 bin talebe aldı, onları yerleştirme gayreti içerisinde. Sürekli boş tesisleri, binaları değerlendirerek öğrencilerimizin yaşadığı bu sorunu çözme gayreti içerisinde."

Kaynak: anka