MEHMET SIDDIK BİLGE

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ANKA Haber Ajansı’na; “Diyarbakır bir an önce sandığın gelmesini istiyor. Coğrafyanın tamamında, özellikle de Güney Doğu Anadolu coğrafyasında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bekleniyor” açıklamasını yaptı.  

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dünkü Diyarbakır ziyaretinin ardından; Batman’a hareket etti. Bir gelin ve damat, Tekin’in otobüsünü durdurdu. Tekin, gelin ve damatla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekin, Batman yolunda ilerlerken, otobüsü durduran bir grup köylü ile de sohbet etti.

“ADETA 70 ÖNCESİ RÜZGAR ESİYOR”

Tekin, bu sırada; "Tarımda ciddi sıkıntı var, hayvancılıkta sorun var. Şehrin tamamı kültür merkezi olması gerekirken, ne yazık ki algıdan dolayı turist gelmez olmuş. Çok sorun var ama bu sorunları giderebilecek tek irade Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Adeta 70 öncesi rüzgâr esiyor. Güneydoğu'da, Diyarbakır'da, Batman ve Mardin'de” dedi.

Tekin, yolculuk sırasında ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Tekin, şunları söyledi:

"Özellikle dün Diyarbakır'da daha önce de İstanbul ve çeşitli bölgelerdeki ziyaretlerde gördük ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir ilgi var. Ama Diyarbakır'da çok büyük bir değişim var. Diyarbakır heyecanlı coşkulu. Diyarbakır bir an önce sandığın gelmesini istiyor. Coğrafyanın tamamında, özellikle de Güney Doğu Anadolu coğrafyasında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bekleniyor."

Kaynak: anka