OKTAY YILDIRIM

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "Kişisel meselenin siyasi bir unsur olarak getirilmesi Belediye Meclisi tarihinde görülmemiştir. Oysa, Soma'da maden kazasından sonra yere düşen vatandaşları tekmeleyen o zatı hangi gerekçeyle yurt dışı görevine atadınız? O attığı tekme hala bu toplumun vicdanında bir yaradır” dedi.

İBB Meclisi'nin ocak ayı 2. toplantısı Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde 1. Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı.

“BELEDİYE MECLİSİ TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞTİR”

Toplantıda, AKP’li meclis üyesi Onur Uygun, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk'ün bir AVM önünde yaşadığı otopark tartışmasıyla ilgili soru önergesi verdi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "Kişisel meselenin abartılarak siyasi bir unsur olarak getirilmesi, Belediye Meclisi tarihinde görülmemiştir" dedi.

"ABARTILI BİR ÖNERGE YAZ DESENİZ BU KADARINI YAZAMAZDIM"

İBB Meclisi'nde konuyla ilgili şu konuşmalar yapıldı:

- CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: Abartılı bir önerge yaz deseniz ben bu kadarını yazamazdım doğrusunu söylemek gerekirse. Belediyede çalışan bir müdür arkadaşımızın bir AVM’nin otoparkında yaşadığı kişisel mesele bu kadar abartılarak siyasi bir unsur olarak getirilmesi Belediye Meclisi tarihinde görülmemiştir. Belediyeyle, yaptığı işle hiçbir ilgisi olmayan bir mesele. Bunu Ekrem Başkan ne bilsin? Biz emniyet görevlisi miyiz? Bürokratlarımızı bu kadar inciten bu tür soru önergelerini gerçekten anlayabilmiş değilim. Burada yapılan bir yanlış varsa zaten emniyet görevlileri gereğini yaparlar.

-AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz: İBB gençlik ve sporla ilgili bu kadar önemli bir kurumun başına getirdiği kişiyi değerlendirirken gösterdiği yönetimi zafiyetine işaret ediyor arkadaşımız.

"HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR TRAFİKTE YAŞANACAK DURUMLAR"

- İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan: Hepimizin başına gelebilir, trafikte yaşanacak durumlar, Gençlik Spor Müdürü'nün konumuyla alakalı bir durum değil. Konu adliyeye intikal etti. Çok fazla dallandırıp, budaklandırılacak bir konu değil. Eğer Büyükşehir’in bir bürokratından bahsedeceksek burada sabaha kadar size Ak Parti bürokratları içerisinde meydana gelmiş adli olaydan bahsedebilirim, ama bunlara hiç girmek istemiyorum.

"SOMA’DA O ATTIĞI TEKME HALA BU TOPLUMUN VİCDANINDA BİR YARADIR"

- CHP Grup Sözcüsü Balyalı: Bürokratların Meclisimizle ilgili olmayan konularda, Belediyemizle ilgili olmayan konularda yaşadıklarına ilişkin sorular sormaya başlarsak, buraya giderse mesele çok daha büyür. Ondan sonra biz de çıkar 'Soma'da maden kazasından sonra yere düşen vatandaşları tekmeleyen o zatı hangi gerekçeyle yurt dışı görevine atadınız’ diye sorarız. Eğer arkadaşlarımız gerçekten bu kadar hassasiyet içerisindelerse mesela Yusuf Yerkel isimli o zatın hangi gerekçeyle Almanya'da, Frankfurt'ta ateşe olarak atandığını da umarım sorgularlar. Çünkü o attığı tekme hala bu toplumun vicdanında bir yaradır."

 

Kaynak: anka