CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Pegasus Havayolu’nun rötarlarını TBMM’ye verdiği soru önergesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sordu. Tarhan, “Çözülmesi adına herhangi bir adım da atılmıyor. Ancak bu noktada tüm sorumluluk firmaya ait değildir. Firmanın keyfi uygulamalarını denetlemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bu sorunların hepsinin muhatabıdır” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; Pegasus Havayolu’nun rötar sorununu ve vatandaşların şikayetlerini TBMM gündemine taşıdı. Tarhan’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı sonu önergesinde, şu soruları sıraladı:

“Pegasus Havayolu şirketinde yaşanan sorunlarla ilgili tarafınıza şikayetler bulunmakta mıdır? Yolcuları mağdur eden rötarlarla ilgili havayolu şirketi denetlenmekte midir? Söz konusu şirkete herhangi bir cezai yaptırım uygulanmış mıdır? Rötarlar nedeniyle mağdur olan yolcuların mağduriyeti nasıl giderilmektedir? Keyfi rötarların yapılmasını engellemek adına nasıl bir çalışma yürütmektesiniz?”

"RÖTARLARIN ARTMASINDAN MUSTARİP VATANDAŞLAR SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR"

Tarhan’ın önergesine ilişkin yazılı açıklaması ise şöyle:

“Rötarların artmasından mustarip olan vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak Bakanlık başta olmak üzere hiçbir yetkili bu yolculuklar sırasında ortaya çıkan mağduriyetlerden bahsetmiyor. Bu mağduriyet karşısında vatandaş kurumsal nitelikte bir muhatap bulamıyor. Bu sorunların çözülmesi adına herhangi bir adım da atılmıyor. Ancak bu noktada tüm sorumluluk firmaya ait değildir. Firmanın keyfi uygulamalarını denetlemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bu sorunların hepsinin muhatabıdır. Her fırsatta tam bir facia olmasına rağmen ısrarla İstanbul Yeni Havalimanını savunan, sürekli dünyanın bizim hava taşımacılığımızı kıskandığını söyleyen hükümet yetkilileri sorularımıza acilen cevap vermeli ve bu soruna kalıcı bir çözüm üretmelidir.”

 

Kaynak: anka