CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP binasına yapılan silahlı saldırıyı kınayarak hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın yakınlarına baş sağlığı diledi. Tanrıkulu, “Bu saldırının geleceği belliydi. Uzun zamandır Halkların Demokratik Partisi mensupları, muhalifler, aktivistler iktidar partisi ve sözcüleri tarafından sistematik bir biçimde hedef gösteriliyordu” dedi. Tanrıkulu, iktidar partisine de, kutuplaştırıcı dilden vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

CHP TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir HDP İl Örgütüne yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Tanrıkulu, "Son derece üzgünüm. Ölen yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün HDP camiasına, dostlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının geleceği belliydi. Uzun zamandır Halkların Demokratik Partisi mensupları, muhalifler, aktivistler iktidar partisi tarafından, iktidar partisinin sözcüleri tarafından sistematik bir biçimde hedef gösteriliyordu. Düşmanlaştırışı, kutuplaştırıcı bir dil kullanılıyordu" dedi.

İktidarın, düşmanlaştırıcı ve kutuplaştırıcı dilden vazgeçmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu şunları söyledi:

"Biz onlarca kez ikaz ettik. Bakın bu dili kullanmayın, bu üslubu kullanmayın. Bu gergin ortamda sokakta bu üslubu satın alabilecek bir güruh var. Nitekim İzmir’de bu vahim olay gerçekleşti. Siyasi partiler Türkiye’nin her yerinde örgütlüler. Dolayısıyla hızla ama hızla iktidar partisinin sözcüleri düşmanlaştırıcı, kutuplaştırıcı ve hedef gösterici dilden, üsluptan vazgeçmeliler.

Bir sözüm de tabi ki yargıya. Yargı da uzun zamandır HDP’nin bu şekilde hedef gösterilmesine, linç edilmesine karşı hep sessiz kaldı. Daha dün Ankara Adliyesinde, Sincan’da koridorda bile devam eden bir yargılama sırasında içeri giren bir güruh HDP’lileri linç etmeye kalktı, saldırdı avukatlara, HDP’lilere nerdeyse sanıklara saldırdılar. Böyle bir girişime de Mahkeme de sessiz kaldı ve suç duyurusunda bulunmadı. Ben bir kez daha geçmiş olsun diyorum ve iktidar partisini, iktidar partisinin ortaklarını bu dilden, bu üsluptan vazgeçmeye çağırıyorum."

 

Kaynak: anka