CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, gazilere yaşlılık aylığı bağlanmasına ilişkin şartların iyileştirilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasını öneren Sındır, gazilere "20 yıl süreyle sigortalı çalışmaları ve 5 bin gün prim yatırmaları” halinde yaşlılık aylığı bağlanması yönündeki düzenlemenin, "15 yıl ve 3 bin 600 gün" olarak değiştirilmesini istedi.

Kamil Okyay Sındır, yaptığı açıklamada, hazırladığı kanun teklifinin 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında kanunlaşmasının gaziler için bir minnet borcu olduğunu söyledi.

"GAZİLERİMİZE HAK ETTİKLERİ YAŞAM OLANAKLARINI SAĞLAMALIYIZ"

Vatan savunmasında canlarını hiçe sayarak mücadele eden şehit ve gazilerin sayesinde bugünlere gelindiğini vurgulayan Sındır, “Şehit ve gazilerimize borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama en azından onların hayatlarını devam ettirirken karşılaştıkları zorlukları kolaylaştırabiliriz. Bu nedenle gazilerimizin yaşlılık aylığı alabilmeleri için konulmuş 20 yıl ve 5 bin günü, 15 yıl ve 3 bin 600 güne çekerek onların sıkıntılarının çözümü için bir nebze de olsa katkı sunabiliriz. Bu nedenle devletimiz ve bizler, üzerimize düşen sorumlulukla gereğini yapmalı ve gazilerimize hak ettikleri yaşam olanaklarını sağlamalıyız. Yeni yasama döneminde sunmuş olduğum bu teklife tüm milletvekillerimizin destek vereceğine inanıyor ve bu vesileyle tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler günü kutlu olsun” dedi.

Kaynak: anka