CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ı ziyaret ederek "Biz CHP olarak, Amasra Belediye Başkanımızın yanındayız. Destekçisiyiz. Arkasındayız" dedi. Amasra'da yapılan termik santrale karşı çıktığı için Hattat Holding tarafından Çakır hakkında 1 milyon TL'lik tazminat davası açılmasına tepki gösteren Öztunç, "İlgili firma bir daha düşünsün. Ölçsün biçsin. Halka meydan okunmaz. Millete bugüne kadar kim meydan okumuşsa cevabını almıştır" dedi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Belediye Başkanı Recai Çakır'ı ziyaret etti. Hakkında tazminat davası açılan Çakır’a destek vermek için yaptıkları ziyarette konuşan Öztunç, şunları söyledi:

TOPLUMUN TÜMÜ BU SANTRALİ İSTEMİYOR: Bir santral kurulmak isteniyor. Bunu halk istemiyor. Amasralı, Bartınlı istemiyor. Toplumun tümü bu santralin buraya yapılmasını istemiyor. Bu cennet köşesine, güzelim Amasra'ya kıyılmasın istiyor insanlar. 'Bu güzelliğe kıyalım, önemli değil biz paraya bakalım' diyenler istiyorlar.

YESİNLER SENİN TİCARİ İTİBARINI: Burada 16 yıldır bir mücadele var, direniş var. Platform açıklamalar yaptı, belediye açıklamalar yaptı. Bir gün duyduk ki ilgili firma belediye başkanımız hakkında yüklü miktarda tazminat davası açmış. Neymiş, ticari itibarı bozuluyormuş. Yesinler senin ticari itibarını. Amasra'ya kıymaya çalış, ticari itibardan bahset.

PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN: Belediye Başkanı bu şehrin şehr-i emini olarak bu şehre kıyılmasın diye yabancı ortak olma ihtimali olanlara mektup yazıyor. 'gelmeyin, olmaz' diyor. Görevi bu. Bunu yapmazsa görevini kötüye kullanmış olur. Bu mektuptan sonra dava açıyorlar. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Açtıkları dava belediye başkanımıza vız gelir, tırıs gider. Çok da umurumuzda değil onu bilsinler. Biz CHP olarak, Amasra Belediye Başkanımızın yanındayız. Destekçisiyiz. Arkasındayız.

ONUN ARKASINDA AMASRA HALKI VAR: Tek değildir. Onun arkasında Amasra halkı var, Bartın halkı var, CHP'ye oy vermiş milyonlar var. CHP'nin milletvekilleri, Meclis grubu, Genel Merkez'i var.  Bu uyarıyı yapmak için buradayız. Açtıkları dava bütün Amasra halkınadır, bütün Bartın halkınadır. ‘Bu güzellik bozulmasın’ diyen herkesedir.

MİLLETE MEYDAN OKUNMAZ: İlgili firma bir daha düşünsün, ölçsün biçsin. Halka meydan okunmaz. Millete bugüne kadar kim meydan okumuşsa; ister siyasetçi olsun ister ticaret erbabı olsun cevabını almıştır. Bizden söylemesi.

 

Kaynak: anka