CHP Genel Başkan Yardımcı Ali Öztunç, İstanbul’da Validebağ Korusu’na iş makinaları ile girilmesine “Hukuka inanmayan, hukukçu bir belediye başkanı maalesef Validebağ korusunu katlediyor” tepkisini gösterdi.

CHP Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nda vatandaşların itirazına rağmen yaptığı çalışmalara tepki gösterdi.

Öztunç, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de bir hukukçu olduğu hatırlatarak yargı kararlarının tanınmadığını söyledi. Öztunç, şunları söyledi:

“YARGI KARARLARINI TANIMIYORLAR: AKP yine gece yarısı yeşili katletmeye başladı. Validebağ Korusu’na sabahın 5’inde AKP’li belediyenin iş makineleri girerek burayı katletmeye başladılar. Yargı kararları var. Yargı kararlarını tanımıyorlar. Üstelik AKP’li belediye başkanı da hukukçu. Hukuka inanmayan, hukukçu bir belediye başkanı maalesef Validebağ Korusu’nu katlediyor.

UYARIYORUZ, ÇEKİN ELLERİNİZİ YEŞİLDEN: Uyarıyoruz, çekin ellerinizi yeşilden. Daha kısa bir süre önce orman yangınları oldu, on binlerce hektar ormanlık alan mahvoldu. Yandı bitti. İstanbul’da azıcık kalmış yeşili de AKP katlediyor. AKP’nin politikası bu. AKP yeşili sevmiyor. AKP’nin sevdiği tek yeşil, doların yeşili. Para için her yeri katletmeye devam ediyorlar. Validebağ Korusu’ndan elinizi çekin. Cumhuriyet Halk Partililer o koruda olmaya devam edecek. Ve direnmeye devam edecekler.”

Öztunç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“DEVLETİN TÜM İŞ VE EYLEMLERİ GÜNIŞIĞINDA OLUR: Yasa tanımayan AKP’li belediyeler, güneşin doğmasını dahi beklemeden Validebağ'a saldırmıştır. Devletin tüm iş ve eylemleri günışığında olur. Yani şeffaf olur, hukuka uygun olur. AKP ise halka ve yargı kararlarına rağmen; yangından mal kaçırır gibi gece karanlığında yeşili, kentsel müşterek alanları katlediyor. Kentsel müşterek alanlar kentlinin ortak kararlarıyla yönetilmelidir. Yargı kararlarını tanımayan AKP halkın iradesini de gasp etmektedir.

AKP’NİN ÇEVRE POLİTİKASI ‘BETONU SEV, DOLARI ÖP’ POLİTİKASIDIR: Daha bir ay önce binlerce hektar ormanımız yangınlarda yok oldu. Ormanlar tahribatları nedeniyle, kentlerimiz sel suları altında kaldı. Gözünü rant hırsı bürüyen AKP iktidarı, hızla ormanlarımızı, doğal alanlarımızı yok ediyor. Doğanın sonunu getiren AKP aslında kendi sonunu da getiriyor.  Kentin ortasındaki doğal sit alanını katleden AKP millet bahçesi gibi yapay ve beton projeler ile iklim kriziyle mücadele edeceğiz diyor.  AKP’nin çevre politikası, ‘Betonu sev, doları öp’ politikasıdır.

VALİDEBAĞ SALDIRISI İSTANBUL VE İSTANBULLULARIN NEFESİNİ KESMEKTİR: Doğal yeşil alanlar kentin ve kenttekilerin nefes alanlarıdır. Validebağ saldırısı İstanbul ve İstanbulluların nefesini kesmektir. Üsküdar Belediyesini ve aynı zamanda bir ‘hukukçu’ olan Sayın Üsküdar Belediye Başkanını ‘halka ve yargı kararlarına rağmen’ sürdürülen bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.”

 

Kaynak: anka