CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçiye ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" sözlerine; "Bir kere de sözünü tut ama nerede sende o yürek. Papaz’ı unutmadık" paylaşımı ile karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 10 ülke büyükelçisinin, iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğu ile ilgili açıklamasını Afrika ziyareti dönüşünde, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" sözleri ile değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile Erdoğan’ın bu değerlendirmesine karşılık verdi. Erdoğan’ın açıklamasını alıntılayan Özkoç, "Bir kere de sözünü tut ama nerede sende o yürek. Papaz’ı unutmadık" dedi. 

Özkoç, paylaşımına; Erdoğan’ın daha önce yaptığı konuşmalardan derlenen bir videoyu da ekledi.

Videoda, ABD'nin rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması çağrılarına karşılık Erdoğan'ın, "Bu fakir bu görevde olduğu süreci o terörist alamazsın" sözleriyle başladı.

Erdoğan'ın, "Papazı bize verin', bir papaz da sizde var. Siz onu bize verin biz de size onu yapalım yargıda şeyini, verelim" açıklamasının da yer aldığı videoda, ABD Başkanı Donald Trump'ın; "Türkiye benim fikrime göre çok kötü hareket ediyor. Henüz bu iş bitmedi. Türkiye'nin yaptığını oturup kabul edecek değil, neler olacağını görecesiniz. Açık söylüyorum, neler olacağını göreceksiniz" sözlerine de yer verildi.

Ayrıca, rahip Brunson'un tutuklanmasından serbest kalmasına kadarki süreçte yayımlanan haberler de videoya aktarıldı.

 

 

 

Kaynak: anka