CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Halter Federasyonu Başkanlığı dönemine ilişkin hakkında ortaya atılan, asılsız doping ve rüşvet iddiaları nedeniyle, ilgili kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatacağını açıkladı. Nuhut, "FETÖ taktiğiyle, ses kayıtları ve özel hayatı ihlal gibi yöntemlerle CHP'yi, Spor Kurulu'nu yıpratmak isteyenlere en güzel yanıtı yargı önünde vereceğiz" dedi.

Gençlik Spor Genel Müdür yardımcılığı ve 2 dönem de Türkiye Halter Federasyonu Başkanlığı yapan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Nuhut, bazı yayın organlarında; kendisi hakkında "dopingci", "şikeci" iddialarıyla yapılan haberlere tepki gösterdi.

Nuhut, söz konusu yayın organları ile kişiler hakkında maddi-manevi tazminat davası açacağını, davanın sonuçlanmasından sonra doğacak tazminatı da Türk sporunun alt yapısına harcayacağını açıkladı. Nuhut, şu açıklamayı yaptı:

"BENİ DOPİNGCİ, RÜŞVETÇİ İLAN EDENLER O BELGELERİ ORTAYA KOYMAK ZORUNDADIRLAR"

"16-17 yıl önceki döneme ait, olayları çarpıtanlar, montaj ve eklemelerle hem şahsımı, hem de iktidara yürüyen CHP'yi hedef almışlardır. Konunun elle tutulur bir yanı yoktur. Hayatını Türk sporuna adayan bir olarak, her zaman temiz sporu savundum. 2 dönemlik federasyon başkanlığı döneminde dopingle mücadele önceliğimizdi. Türk halteri en temiz günlerini yaşadı. Sporculardan rüşvet istediğim yolundaki iddialar ise tamamen asılsız.  İfadelerin cımbızlanması, soru kalıbındaki ifadelerimin talep gibi gösterilmesi, medya etiğine uymamakla birlikte yasal olmayan uygulamalardır. Taciz iddiası ise tamamen düzmece, çirkin bir iftiradır. Beni dopingci, rüşvetçi ilan edenler o belgeleri ortaya koymak zorundadırlar. FETÖ taktiğiyle, ses kayıtları ve özel hayatı ihlal gibi yöntemlerle CHP'yi, Spor Kurulu'nu yıpratmak isteyenlere en güzel yanıtı yargı önünde vereceğiz."

Nuhut, yaklaşan federasyon seçimlerinde başkanlıkları kaptırmak istemeyen bazı kişilerle CHP'nin her geçen gün güçlenin iktidar hedefinin de bu tip uydurma haberleri körüklediğine dikkat çekti.

Kaynak: anka