CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris ziyareti ile ilgili tepki gösterdi. Karaca, Erdoğan'ın Marmaris yangınında ekiplere su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in ailesini, evlerine giderek ziyaret etmek yerine Marmaris Öğretmenevi'ne çağırtarak taziyede bulunduğunu belirtti. Karaca, "Sayın, AKP Genel Başkanı, bizim milli değerlerimizde, canı yanan, evladını kaybetmiş ana baba, ayağa çağrılıp başsağlığı dilenmez. O anne babanın yanına gidilir, omzuna dokunulur, boynuna sarılınır ve acıları orada paylaşılır" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, orman yangının vurduğu Muğla'nın Marmaris İlçesi'ni ziyaret etti. Erdoğan, Marmaris'teki yangın söndürme çalışmaları sırasında motosikleti ile ekiplere su taşırken hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in ailesi ile de görüştü. Görüşmeye ilişkin fotoğraflar AKP'nin resmi sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Paylaşımlarda Erdoğan'ın Akdemir ailesine "taziye ziyaretinde bulunduğu" ifade edildi.

Ancak, bu görüşme ve duyurusu, iki gündür bölgede olan ve yanan alanlarda incelemelerde bulunan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın tepkisini çekti. Görüşmenin Akdemir ailesinin yaşadığı Köyceğiz'in Sazak Mahallesi'nde değil de Marmaris Öğretmenevi'nde olduğunu vurgulayan CHP'li Karaca, Erdoğan'a tepki gösterdi.

“ZİYARETTE BULUNMADI. AYAĞINA GETİRTTİ. BİZZAT TANIĞIYIM”

Sosyal medya hesabından "Ziyarette bulunmadı. Ayağına getirtti. Bizzat tanığıyım" şeklinde bir paylaşımda bulunan CHP'li Karaca, şunları söyledi:

"Dün, Marmaris'te yangına müdahale eden ekiplere su taşırken hayatını kaybeden Şahin kardeşimizin ailesine başsağlığı ziyaretine, Köyceğiz'e gittik. Gittiğimizde bize orada iletilenler insani olarak, vicdanen hepimizin canını yaktı. AKP Genel Başkanı, Marmaris'e geldi. Aileyi apar topar kalabalık bir grupla aldırarak ayağına götürdü. Ve orada onlara başsağlığı dileğinde bulunacağı söylendi.

Sayın, AKP Genel Başkanı, bizim milli değerlerimizde, canı yanan, evladını kaybetmiş ana baba ayağa çağrılıp başsağlığı dilenmez. O anne babanın yanına gidilir, omzuna dokunulur, boynuna sarılınır ve acıları orada paylaşılır. Biz sırça köşklerinizden, saraylarınızdan çıkıp aileye milli değerlerimize uygun bir başsağlığı bile dileyemiyorsunuz. Buradan bütün kamuoyuna ve ulusumuza sizi şikayet ediyorum."

 

Kaynak: anka