CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı hangi yaş ve risk grubuna yapılacağını belirlemediği için gelen grip aşılarının depolarda beklediğini öne sürdü. İlgezdi, “Grip mevsimi geldi ama 65 yaş üstü ve riskli gruplara yine aşı yapılamıyor. Bakanlık öncelikli grubu açıklamadığı için eldeki aşılar da vurulamıyor, depolarda bekliyor. Aşı için geç kalınıyor” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada, geçen sene de tüm uyarılara rağmen Sağlık Bakanlığı gerekli girişimleri yapmadığı için grip aşısı sorunu yaşandığını hatırlattı. İlgezdi’nin açıklamasının satır başlıkları şöyle:

“SGK ÖDEME LİSTESİNE ALIN”

“Bakanlık risk grupları ile yaş gruplarını belirlemediği için ödeme listesine alınmayan grip aşıları, en kritik durumdaki yurttaşlarımıza uygulanamıyor. Uzmanlar eğer yaygın grip aşısı uygulamada geç kalırsak Covid’le birlikte grip tablosunun çok ölümcül sonuçları olacağını defalarca ifade ettiler. Grip aşısı SGK ödeme listesine alınsın.

“EN AZ 10 MİLYON AŞI GEREKİYOR”

Ülkemizde en az 10 milyon grip aşısına ihtiyaç duyuluyor. Geçen sene bu rakamın anca 4’te birini karşılayabildi Bakanlık. Bu sene de hala ne kadar aşı anlaşması yapıldığı açıklanmadı. SGK ödeme listesine de alınmadığı için grip aşısı, ancak eczanelerden 85 TL karşılığında alınabiliyor. Parası olana aşı mantığı ile salgınla mücadele edilemez.”

Kaynak: anka