CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, tam kapanma sürecinde önce izin verilen sonra yasaklanan işitme merkezlerinin durumunu gündeme taşıdı. İlgezdi, “İşitme engelli yurttaşlarımız sessizliğe mahkum olacak. Bir an önce yanlıştan dönün ve işitme merkezlerini açın” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tam kapanma döneminde işitme merkezlerinin yasaklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

İlgezdi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, “İşitme merkezleri neden muafiyet kapsamından çıkarılmıştır? Genelgelerle bir açıp bir kapattığınız işitme merkezlerinden hizmet alamayacak işitme engellileri neden düşünmüyorsunuz? Tam kapanma sürecinde işitme cihazı arızalanan bir işitme engelli yurttaşımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir” sorularını yöneltti.

Gamze Akkuş İlgezdi, “Üçüncü genelge ile nöbetçi optikçilerin açılması karara bağlanırken, işitme merkezleri unutuldu. Optikçiler için verilen doğru karar işitme merkezleri için de alınmalıdır. Bu keyfi uygulamalar yüzünden işitme engelli yurttaşlarımızın yaşayacağı herhangi bir işitme cihazı sorununda tam kapanma sonuna kadar sessizliğe mahkum olacaklar. Bunu ne vicdan ne insanlık kabul eder” dedi.

 

Kaynak: anka