CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Venezuela'dan Türkiye'ye peynir kalıpları içerisinde kokain getirildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Hakverdi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a "Venezuela ile ticari faaliyeti artan firmaların yönetim kurullarında kamuoyu tarafından tanınan aktif ya da emekli siyasetçi, bürokrat ya da akrabaları bulunmakta mıdır?" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, son günlerde kamuoyunun gündemine oturan Venezuela'dan Türkiye'ye kokain getirildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Hakverdi, bu iddiaların yanı sıra; Venezuela’dan, yani kuş uçuşu 10 bin 563 kilometre uzaktan, deniz yoluyla haftalarca süren mesafeden, soğuk zincir şartlarında getirilmesi gereken süt ürünlerinin ithal edilmesinin, ticari maliyeti açısından da kamuoyu tarafından tartışılmakta olduğunu da belirtti.

"BU FİRMALARIN YÖNETİM KURULLARINDA AKTİF YA DA EMEKLİ SİYASETÇİ, BÜROKRAT YA DA AKRABALARI VAR MIDIR?"

Hakverdi’nin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a yönelttiği önergedeki sorular şöyle:

"Türkiye, son 5 yılda Venezuela dışında hangi ülkelerden, hangi miktarda süt ürünleri ithal etmiştir? Benzer ürünleri ithal ettiğimiz diğer ülkelerle de aramızda vergi muafiyeti sağlanan bir anlaşma var mıdır? Venezuela ile süt ürünleri ithalatı yapan firmalar hangileridir? Kamuoyunun gündemine gelen haberler sonrası Venezuela ile ticaret yapan firmalar bakanlığınız tarafından mercek altına alınmış mıdır? Bu konuda daha önce ve şu an İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte koordineli yürüttüğünüz bir soruşturma var mıdır? Gümrük Anlaşması yapıldıktan sonra Venezuela ile ticari faaliyeti artan firmalar hangileridir? Bu firmaların yönetim kurullarında kamuoyu tarafından tanınan aktif ya da emekli siyasetçi, bürokrat ya da akrabaları bulunmakta mıdır?"

 

Kaynak: anka