CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, halkın nabzını tutmak, sorunlarını dinlemek için "Halkın Otobüsü" adını verdiği otobüsle bugüne kadar yaklaşık 86 bin kilometre yol yaptıklarını belirtirken, "Yani dünyanın çevresini iki kere döndük. Nereye gitsek halk sandık istiyor” dedi.

CHP'li Gürsel Tekin, "Halkın Otobüsü" ile yaptığı gezilerde vatandaşlarla bire bir iletişim kurarak, onların sorunlarını dinlediğini, taleplerini aldığını ve bu doğrultuda çözüm önerileri oluşturduğunu açıkladı. Tekin, kurban Bayramı öncesinde İstanbul'un Bağcılar, Fatih, Maltepe, Üsküdar ve Sultanbeyli ilçelerini ziyaret etti. "Halkın Otobüsü" ile gezilerine 2016'da başladığını ve ülkenin her yerini gezdiğini anlatan Tekin, seçim bölgesi İstanbul'da da ilçe ilçe, mahalle mahalle gezilerini sürdürdüğünü söyledi.

“GOOGLE ÇAĞINDA GERÇEKTEN AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTA”

Erken seçim olmazsa oy kullanan her 6 kişiden birinin Z kuşağından olacağını belirten Tekin, şu açıklamayı yaptı.

“Oy kullanacak her 2 gençten biri işsizlikten yakınıyor. Her 3 gençten ikisi stres altında. Yüzde 70’i imkan olsa yurt dışında yaşamak istiyor. Hala çıkmış tüp kuyruğu anlatıyorlar. 2 sene önce bu milleti soğan, patates kuyruğuna soktular, utanmıyorlar. Tüp kuyruğu varken Kıbrıs Harekatı ve ambargo vardı. O tarihte işsizlik ne kadar? Yüzde 7.3. Bugün geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 25. Siz ne anlatıyorsunuz? Gençleri cahil sanıyorlar. Gençlerin elinin altında internet var. Her şeye iki tuşla ulaşıyorlar. Gerçekleri görüyorlar. Google çağında gerçekten akıl yaşta değil başta. Yalanla, iftirayla, gerçekleri çarpıtarak bu dönem kimse bir yere varamaz. Gençler ne istiyor? Çok basit. Almanya’da bir genç nasıl yaşıyorsa öyle yaşamak istiyor. O kadar özgür, o kadar müreffeh. Fransa’daki gencin hangi hakkı varsa aynen o hakkı istiyor.”

“İKTİDAR SEÇİLEMEYECEĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN SANDIKTAN KAÇIYOR"

Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı bulunduğunu savunan CHP'li Tekin, nereye gitse halkın da sandık istediğini söyledi. Tekin’in açıklaması şöyle:

"Halk nereye gitsek sandık istiyor. Peki iktidar neden sandıktan kaçıyor? Tek cevabı var, çünkü seçilemeyeceklerini biliyorlar. Yani şu an halkın desteği, güvenoyu olmayan bir yapı iktidarda duruyor. Muhalefetin sandığı halkın önüne koyma becerisini göstermesi lazım. AKP’ye sesleniyorum; Kaçmayın kardeşim sandıktan. Bu iktidar artık size de yük oluyor. AKP’ye oy verenler de, AKP üyeleri de sokakta başları önünde geziyor. Milletvekilleri, il, ilçe başkanları gelip bize şikayet ediyor, dert yanıyor. Aynaya bakacak halimiz kalmadı diyen arkadaşlarımız var. Erdoğan da artık yorgun, dinlenme vakti geldi. Kendisine bir iyilik yapsın, torununu sevsin. Türkiye şahlanarak yoluna devam edecek.”

 

Kaynak: anka