CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, temeli 2016 yılında atılan 5 yılda sadece yüzde 30'u tamamlanan İmrahor Göleti’ni inceledi. Köylülerden bilgi alan Gürer, 2018 yılında tamamlanması planlanan alanda şu an için hiçbir çalışma bulunmadığını, şantiye alanın bile yıkılmış durumda olduğunu söyledi.

CHP'li Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı İmrahor ve Başmakçı köylerindeki tarım alanlarının sulanması amacıyla 2016 yılında temeli atılan aradan geçen 5 yıla rağmen, inşaatı duran İmrahor Göleti'nde inceleme yaptı. Gürer'in sohbet ettiği köylüler, kuraklığın da etkisiyle zor durumda kaldıklarını, İmrahor Gölet’inin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Bir köylü, “Şu an da köyümüzün suları kurudu. Devletimizin başlatmış olduğu bu baraj, 2018 yılında bitecekti ama maalesef bir hareketlilik göremiyoruz. Ödenek yok. Bizim geçimimiz tarım ve hayvancılık. Tarım ve hayvancılığın girdi fiyatları yüksek olduğundan inanır mısınız bir tane hayvan bulamazsınız. 10 yıldır çiftçilik yapıyorum. Ama bu sene yatıyorum” dedi.

Bir diğer vatandaş ise “Bu baraj yapılmasa zaten bizim halimiz perişan. Su yok zaten. Burada bir ay sonra kesinlikle bitecek. Herkes kuyu açtırmaya uğraşıyor” diye konuştu.

Bir başka köylü, “Elma, çilek şu an gözde ama su sorunu var. Baraj için 1980’den bu yana çaba veriyoruz. Ancak 2016’da temelini attırabildik” dedi. Bir vatandaş da “İmrahor Köyü'nde ayakta duracak çiftçi yok. köyün hepsi icralık” ifadesini kullandı.

“BAKAN TAMAMLANACAK DİYOR AMA ALANDA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK”

İmrahor ve Başmakçı köylerini sulayacak Gölet için 2016 yılında temelinin atıldığını belirten CHP'li Gürer, İmrahor Göleti’nin durumunun açıklanması için, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazılı soru verdiğini hatırlattı. Gürer, “Bakana bu konuyu gündeme getirdiğimde, ‘Yüzde 30’u yapıldı tamamlanacak’ diyor. Ama alana geldik. Alanda hiçbir çalışma yok. Ayrıca buradaki şantiye alanları da yıkılmış” dedi.

Kaynak: anka