CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Türkiye’nin hububatta ve bakliyatta dışa bağımlılığın arttığını belirterek, "Yurtdışından artık daha pahalı ürünler getiriyoruz. Her yere ekmekle çiftçi desteklenemez. Çiftçinin girdi maliyetleri yüksek, ilacı, gübresi, tohumu, mazotu. Ülkemiz çiftçisi desteklenirse açığı ortadan kaldırırız. Aksi takdirde gıdaya erişimde sorunlarımız artar" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurtdışından ithal gıda getirmek yerine çiftçilere yeterli destek sağlanarak, açığın ortadan kaldırılacağını söyledi. Gürer şöyle konuştu:  

“Tarımda planlama öngörü sağlanmazsa sorunlar yaşamaya devam edeceğiz. Buğdayda dışa bağımlılığımız artıyor. Hububatta, Bakliyatta, ayçiçek yağında, Mısır, soya, pamuk, pirinçte   dışa bağımlılığımız artıyor. Bunu önlemenin yolu tarım arazilerimizde bu ürünlerin yeterli miktarda üretilmesini sağlamak. Çiftçiye bu alanlarda destek verip teşvik etmek. Yurtdışında ithal ettiğimiz ürünler yerine kendi ülkemizde bu ürünleri yetiştirmeliyiz. Bu ürünleri kendi ülkemizde yetiştirebilirken ne yazık ki yurtdışından ithal ediyoruz. Kendi ülkemizdeki çiftçilere bu desteği sağlayalım.

Yurtdışından artık daha pahalı ürünler getiriyoruz. Her yere ekmekle çiftçi desteklenemez. Çiftçinin girdi maliyetleri yüksek, ilacı, gübresi, tohumu, mazotu. Ayrıca yeraltından çıkarılan suya ödenen elektrik parası. Ülkemiz çiftçisi desteklenirse açığı ortadan kaldırırız. Aksi takdirde gıdaya erişimde sorunlarımız artar."

Kaynak: anka