CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “müzik yasağını” eleştirdi. Gökçen, "Yaşamımızın her alanına müdahaleden ve bu müdahalenin covid ile hiçbir ilgisinin olmadığını söylemekten çekinmeyen bir iktidar varsa çözüm; daha fazla örgütlenmekten, mücadeleyi büyütmekten başka yerde değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları duyurdu. 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını belirten Erdoğan, "Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" dedi. CHP'nin Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Erdoğan’ın bu açıklamalarını yazılı açıklama eleştirdi. Gökçen’in açıklaması şöyle:

"ÇÖZÜM DAHA FAZLA ÖRGÜTLENMEK, MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK"

"Yaşamımızın her alanına müdahaleden ve bu müdahalenin kovidle hiçbir ilgisinin olmadığını söylemekten çekinmeyen bir iktidar varsa çözüm; daha fazla örgütlenmekten, mücadeleyi büyütmekten ve demokrasiden yana duranların her zamankinden çok yan yana gelmesinden başka yerde değil. Öfkelendiğimizi dile getirmek kadar ertesi günü başka bir mücadelenin başlangıcı olarak görmek, her bir detaya sirayet eden hukuksuzluk ve hadsizliği yenebilmek için hayatın her alanında insan haklarından yana aktif bir şekilde durmak önemli.

"GENÇ ARKADAŞLARIM, LÜTFEN SİZE YAKIN GELEN BİR SİYASİ PARTİNİN KAPISINDAN GİRİN"

Şu bir gerçek, siz olmazsanız olmuyor. Örgütsüz grup ve meslekler aşıda bile en sona kalırken topluca çıkarılan bir sesin 'siyaset' olabilmesi ancak kalıcı ve sürekli bir politik örgütlenme ile mümkün. Özellikle genç arkadaşlarım, lütfen size yakın gelen bir siyasi partinin o kapısından girin. İster 'beğeniyorum ve destekleyeceğim' deyin, ister 'beğenmiyorum ve değiştireceğim' deyin ama yapın bunu. İyi insanlar siyasette var olmalı. Size/bize ihtiyacımız var."

 

Kaynak: anka