CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Barınamayanlar” isimli üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Gökçen, “Çok şey istemiyor bu gençler. ‘Çok şey istiyorlar’ diyenler, gerçek dünyadan tamamen kopmuş olanlardır” dedi.

CHP’nin gençlik politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, dün gece “Barınamayanlar” isimli öğrenci grubunun taleplerini dinledi. Gökçen’in, görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"ÖĞRENCİLERİN TARİKAT VE CEMAATLERİN ELİNE DÜŞMESİNİ HEDEFLEDİ"

"Hepimiz için yıkıcı bir süreç olan kapanma döneminde okullarından uzak kalan öğrenciler üniversitelerine döndüler ve fahiş kiralarla, yurtsuzluk sorunuyla karşı karşıya kaldılar. Biliyoruz ki iktidar, 20 yıldır yurt sorununu bilinçli olarak çözmedi. Çözmedi, çünkü bu ülkenin yoksul ve nitelikli çocuklarını parasız eğitimle iyi bir yaşam standardına kavuşturan Cumhuriyet projesiyle hesaplaştı. Çözmedi, çünkü devletin sağlaması gereken yurdu bulamayan gençlerin tarikat ve cemaatlerin eline düşmesini hedefledi. Çözmedi, çünkü gençlere harcanması gereken parayı beşli çetenin cebine sokmayı tercih etti. Çözmedi, çünkü gençler için harcanması gereken parayı bir avuç imtiyazlıya harcamak istedi.

"GENÇLERİN GERÇEK VE ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR"

Gençlerin bugün en temel ihtiyacıyla ilgili yaşadığı sorun, sokakta kalmanın çok daha ötesinde. Bize utanmadan ‘elinize dizinize dursun’ demeye cüret edenlerin, gençler çok şey istiyormuş gibi göstermeye çalışan ayrıcalıklıların ve ‘ben kendimi kurtarırım, gerisi de ne yaparsa yapsın’ diyenlerin karşısında, gerçek ve acil çözüm bekleyen sorunları olan cesur gençler var.

"ÇOK ŞEY İSTİYORLAR DİYENLER, GERÇEK DÜNYADAN ÇOKTAN KOPMUŞ OLANLARDIR"

Çok şey istemiyor bu gençler. İstiyorlar ki herkes insanca yaşayabileceği bir yerde barınabilsin. İstiyorlar ki okumak isteyen genç, devletin sağladığı güvenli yurtta ucuza kalabilsin. İstiyorlar ki kimse rutubetli, hasta eden, güneş ışığı girmeyen evlerde sıkış sıkış kalmak zorunda olmasın. İstiyorlar ki kimse sırf parası yetmiyor diye hayallerindeki okuldan vazgeçmek zorunda kalmasın. İstiyorlar ki ev sahipleri kimseyi haksız yere evden atamasın, fırsattan istifade büyük zamlar yapamasın. 'Çok şey istiyorlar' diyenler, gerçek dünyadan çoktan kopmuş olanlardır.”

Kaynak: anka