CHP'nin yayınladığı "21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı" isimli kitapçık ile ilgili davanın ikincisinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Cumhurbaşkanı'na fiili saldırı" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Gökçen duruşmanın ardından, "Burada aslında CHP’nin siyasi faaliyeti olmakla birlikte; yapılan da gençlerin, kadınların ve özellikle milletvekili olmayanların siyaset yapma hakkıdır" dedi.

CHP'nin Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen için açılan davanın bugün Ankara Adliyesi'nde yapılan duruşmasında görevsizlik kararı verildi. Duruşmanın ardından, CHP Keçiören Gençlik Kolları üyelerinin pankart açıp slogan atması üzerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Bu sırada güvenlik güçleri ile milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Gökçe Gökçen, duruşmanın ardından ANKA Haber Ajansı'na şu açıklamayı yaptı:

"Partimizin geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı’ isimli bir kitapçık nedeniyle altı farklı suçlamadan üç farklı dava açılmıştı ama bunların en absürt olanı, ağır cezada görülen Cumhurbaşkanı’na fiili saldırı dosyasıydı. Bugün görevsizlik kararı verildi ve en kısa sürede beraat kararı çıkacağını umuyoruz. Ama burada aslında yargılanan CHP’nin siyasi faaliyeti olmakla birlikte; yapılan da gençlerin, kadınların ve özellikle milletvekili olmayanların siyaset yapma hakkıdır demiştik. Bugün burada bizlere destek olan genç arkadaşlarımıza bir müdahale gerçekleşti, tatsız olaylar yaşandı. Bunların hiç olmamasını dilerdik. Bunu yapanlar da kendilerine nasıl ‘Devletin polisiyim’ diyorlar ben merak ediyorum. Biz hak, hukuk, adalet mücadelemizi sürdüreceğiz."

 

Kaynak: anka