CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan otizmli çocukların bakım ve rehabilitasyonunun yapıldığı bir merkezde uyuz vakalarının görüldüğünü, ardından ülke genelinde okullarda ve bakımevlerinde görülen uyuz vakası şikayetlerinin arttığını açıkladı. Gök, "Tasarruf tedbirleri kapsamında bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okulların hijyen giderlerinde uygulanan kısıtlamaları ve sözü geçen alanlarda temizlik işlerinde çalışan personele ilişkin tasarrufları açıklar mısınız?" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, uyuz vakalarının Türkiye'nin birçok noktasında salgın niteliğinde olduğunu belirtti. Gök, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu bilgileri verdi:

"UYUZ VAKALARINDA TÜRKİYE'NİN BİRÇOK NOKTASINDA SALGIN NİTELİĞİNDE YAYILIM VAR"

"İstanbul'un Pendik’te bulunan, otizmli çocuklarımızın bakım ve rehabilitasyonunun yapıldığı bir merkezde uyuz vakaları görüldüğü öğrenilmiştir. Görülen vakaların sosyal medya aracılığıyla duyurulmasının ardından ülke genelinde okullarda ve bakımevlerinde görülen uyuz vakalarının arttığına ilişkin şikayetler alınmaya başlanmış, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında salgın niteliğinde yayılım olduğu anlaşılmıştır. Vakaların üzerine giden STK’lar ve yurttaşlarımız Türkiye’de alınan tasarruf tedbirleri kapsamında okullar ve bakımevlerinde yeterli personel çalıştırılmaması ve hijyen malzemelerindeki eksikliklerin uyuz vakalarını tetiklediğini açıklamışlardır."

Gök şu soruları sordu:

"BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ İLE OKULLARIN HİJYEN GİDERLERİNDEKİ TASARRUFLARI AÇIKLAR MISINIZ?"

"Bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okullarda görülen uyuz vakalarının önüne geçilememesinin sebeplerini açıklar mısınız? Tasarruf tedbirleri kapsamında bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okulların hijyen giderlerinde uygulanan kısıtlamaları ve sözü geçen alanlarda temizlik işlerinde çalışan personele ilişkin tasarrufları açıklar mısınız? Bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okullardaki hijyen tedbirlerinin hayati öneme sahip olduğu bilinirken ve Covid-19 salgının devam ettiği bu süreçte sözü geçen alanlarda tasarrufa gidilmesinin sebeplerini açıklar mısınız? 2002 – 2021 döneminde ülkemiz genelinde bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okullarda görülen uyuz vakalarının sayılarını illerimize göre, yıllık temelde açıklar mısınız? 2002 – 2021 döneminde ülkemiz genelinde bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okullardaki hijyen tedbirleri için yapılan malzeme alımlarına ödenen ücretleri alımı yapan kurumlara göre ve yıllık temelde açıklar mısınız? 2002 – 2021 döneminde ülkemiz genelinde bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile okullarda temizlik işleri için görevli bulunan personel sayısını çalıştıkları kurumlara göre ve yıllık temelde açıklar mısınız?"

 

Kaynak: anka