CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Libya'nın Tobruk kentinde dün Türk bayrağının çiğnenmesini "Bazı Libyalıların bayrağımıza hakareti asla kabul edilemez. Hükümetler hata yapabilir ancak halklar arasındaki karşılıklı sevgi bu hatalardan etkilenmemelidir" dedi.

CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İktidar, Tobruk'u görmezden gelen tavrını bir kenara bırakarak BM tarafından meşru kabul edilen Libya Temsilciler Meclisi ile derhal temasa geçmelidir" değerlendirmesini yaptı. Çeviköz'ün açıklaması şöyle:

"Libya’da Bayrağımıza yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Bazı Libyalıların bayrağımıza hakareti asla kabul edilemez. Hükümetler hata yapabilir ancak halklar arasındaki karşılıklı sevgi bu hatalardan etkilenmemelidir. Kıbrıs’ta yanımızda duran dost ve kardeş Libya halkının tamamıyla kucaklaşmanın zamanı artık gelmiştir. İktidar Tobruk'u görmezden gelen tavrını bir kenara bırakarak BM tarafından meşru kabul edilen Libya Temsilciler Meclisi ile derhal temasa geçmelidir."

Kaynak: anka