CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, camilerin ısıtma giderlerinin Diyanet bütçesinden ödenmesine ilişkin talepleri TBMM gündemine taşıdı. Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, "Din görevlilerine cemaatten para toplayıp bu faturaları ödemeleri talimatı verildi mi" diye sordu. Oktay’dan, "İbadethanelere ilişkin aydınlatma giderleri, Diyanet bütçesine konulacak ödenekten karşılanır" yanıtını aldı. 

CHP'li Bekaroğlu, camilerin ısıtma giderleriyle ilgili Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Bekaroğlu, önergesinde, "Camilerin ısıtma giderleri din görevlilerine bırakılmasın. Diyanet bütçesinden ödensin. Din görevlileri bu faturaları ödeyebilmek için cami cemaatinden para toplamak zorunda kalıyor ve cemaatin gözünde itibar kaybediyor" dedi. Camilerdeki ısıtma-soğutma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanmasını isteyen Bekaroğlu, Oktay'a şu soruları yöneltti:

“-Camilerde ısıtma giderlerinin karşılanması için neden para toplanmaktadır. Din görevlilerine cemaatten para toplayıp bu faturaları ödemeleri talimatı verilmiş midir?

-Isıtma giderlerine ait faturaları ödenemediği için elektriği kesilen cami sayısı kaçtır?

-Bu giderler neden Diyanet bütçesinden karşılanmıyor?”

OKTAY: AYDINLATMA GİDERLERİ DİYANET BÜTÇESİNDEN ÖDENİYOR

Oktay, Bekaroğlu’na 3 ay sonra, "Toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatma giderleri, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır" yanıtını verdi.

Bekaroğlu, Oktay'ın cevabı için Farsça bir deyim olan "Men çe guyem, tamburem çe zened (Ben ne söylerim, tamburum ne çalar)" dedi. Bekaroğlu, şu tepkiyi gösterdi:

"Tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bir konuda milletvekili olarak sorduğum sorulara alakasız, ciddiyetsiz ve bağlantısız cevap veren Sayın Oktay, milletimiz ile alay ettiğinin farkında mıdır? Çünkü bu sorular millet adına sorulmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı’nı, milletle alay eden yardımcısını gözden geçirmeye davet ediyorum."

 

Kaynak: anka