İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınındaki Gaziemir Sarnıç Piknik Alanı'nda dün akşam saatlerinde çıkan ve itfaiye ekipleri ile yurttaşların hızlı müdahalesiyle söndürülen orman yangını sonrası Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan dikkat çeken bir çağrı geldi. Arda, "Ormanlık alanları bize tahsis etseler, her türlü bakımını ve yangınlara karşı koruma kollamasını yaparız" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında alevlerle mücadele sürerken, İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç mevkiinde dün akşam saatlerinde çıkan yangın sonrası dikkat çeken bir öneri geldi. Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, Adnan Menderes Havalimanı yakınında, uçakların iniş kalkış eksenindeki kritik bir noktada çıkan yangın sonrası "Ormanlar belediyelere tahsis edilsin" çağrısını yaptı.

Gaziemir Belediyesi olarak dünkü yangına 100 personel, 8 arazöz ve 1 kepçeyle müdahale ettiklerini belirten Başkan Arda, yangının büyük bir işbirliği ve dayanışmayla söndürülmesi nedeniyle ekipler ile yurttaşlara teşekkür etti.

"BAKIMINI YAPAR, ORMANLARI KORURUZ"

Başkan yardımcılarıyla birlikte yangında görev yapan belediye ekiplerini koordine eden Başkan Arda şunları söyledi:

"Belediyemiz, itfaiye, orman ekipleri ve yurttaşlar yangına çok hızlı müdahale etti. Herkesin dört bir yandan el atmasıyla yangın büyümeden söndürüldü. Ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlarda ormanlarımız maalesef yok oluyor. Bu günlerde herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Yurttaşlarımız ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakmamalılar. Devletin ilgili kurumları bu ormanlık alanları bize tahsis etse, her türlü bakımı ve yangınlara karşı koruma kollamasını yaparız. Hepimize geçmiş olsun.”

BÜYÜK DAYANIŞMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Gaziemir Belediyesi ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle büyümeden söndürülen yangın büyük bir dayanışmaya sahne oldu.

Yangının söndürülmesinin ardından ekipler bölgede nöbet tuttu. Yaklaşık 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangına belediye tankerlerinin taşıdığı suların, itfaiyenin ve orman bölge müdürlüğünün araçlarına aktarılması ile müdahale edildi.

Yurttaşlar da kovalarla su taşıyarak alevlere müdahale etmeye çalıştı.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.Video: Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yangın bölgesindeki denetiminden görüntü

              Vatandaşların ve itfaiyecilerin söndürme çalışmalarından görüntü

              Çıkan yangından detay görüntüler

2.Video: Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yangın hakkında bilgi almasından görüntü

              Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın açıklamaları

Kaynak: anka