CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ve Rumeli Balkan Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Refik Akova Srebrenitsa Katliamı'nın 26. yıl dönümünde Potoçari Mezarlığı'nı ziyaret ettiler. Aygun, "Boşnak kardeşlerimizin anma programında hep beraberiz, Allah bir daha bizim müslüman kardeşlerimize böyle acılar yaşatmasın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, CHP İstanbul Milletvekili İslam ve Rumeli Balkan Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Akova, Srebrenitsa Katliamı'nın yıldönümünde Potoçari Mezarlığı'nı ziyaret edip buradaki anma programına katıldılar. Aygun, DNA testleri sonucu kimlikleri tespit edilen 19 Boşnak'ın tabutunun da bugun Potoçari Anıt Mezarlığı'na defnedildiğini belirtti.

Aygun'un açıklaması şöyle:

"Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle bu yıl yine bizler Bosna Hersek'teyiz. Srebrenitsa Katliamı'nın 26. sene-i devriyesinde Boşnak kardeşlerimizle beraber Potoçari Mezarlığı'ndayız. Bugün 19 tane canımızı toprakla buluşturacağız. Bugün, acılı annelerin en azından acılarını dindirebilecek olan, en azından mezarlarını ziyaret edebilecekleri özel bir gün. 26 yıl önce canlarını yitiren, soykırıma uğrayan Boşnak kardeşlerimizin anma programında hep beraberiz. Ne yazık ki o gün yaşananları bugün aynen yaşıyoruz. Burada hüzünlü bir tablo var, ailelerin yine gözyaşları var. İnşallah, Allah bir daha bizim Müslüman kardeşlerimize böyle acılar yaşatmasın."

Kaynak: anka