CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'dan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a seslendi. Bodrum'a hiçbir turistin gelmediğini, turizmle uğraşanların aşılanmadığını vurgulayan Alban, "Turizmciyi daha fazla zarara uğratmayın, istifanızı verin. Bu ülke sizden kurtulsun siz de gidip otelinize, işinize gücünüze bakın" dedi.

Bodrum'da iş yapmayan teknelerin önünden Turizm Bakanı Ersoy'a seslenen Alban, turizmle uğraşanların aşılarının yapılmadığını ve bu yüzden bölgeye diğer ülkelerden turist gelmediğini belirtti. Rusya’nın uçuş kısıtlaması kararının çözümü için Rusya'ya giden Ersoy'a, "Buraya turist gelmesi için aşılama yapmadınız ama şimdi gittiniz Rusya’ya kapı kapı turist dileniyorsunuz. Siz bu işi yönetemiyorsunuz" dedi. Alban şunları söyledi:

"TURİZM BAKANI SEN PATRONSUN, TURİZMCİNİN HALİNDEN ANLAMAZSIN"

"Turizm Bakanı, turizm patronluğu yaptığı kabine toplantısından çıktı yanında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Sağlık Bakan Yardımcısı ile beraber Rusya’ya turizm anlaşması yapmaya gitti. Turizm Bakanı! Sen sadece patronsun, sen turizmcinin halinden anlamazsın. Öncelikle kendi halkına maskeler taktırarak, ‘Ben aşılıyım’ diye reklam yaptın, aşağıladın. Turizmcinin halini size sorduk, ‘Turizmcinin hali iyidir’ dediniz. ‘Turizmci aşılandı mı?’ dedik, turizmcinin aşısını soru önergesiyle sorduk, cevap vermediniz. Bugün Rusya, yaz sezonunda turizm sezonunu kapatmış, İngiltere kapatmış, Almanya kapatmış; peki bize turist nereden gelecek? Siz turizm politikasını yönetemediniz çünkü turizmciyi aşılamadınız.

"TURİZM BAKANI! BURASI BODRUM, HİÇ KİMSE GELMİYOR"

Turizm geliri 35 milyar dolar beklenirken siz ‘30 milyon turist bekliyoruz’ dediniz, ‘23 milyar dolar gelir bekliyoruz’ dediniz. Peki Rus turisti; Alman, İngiliz turisti gelmezse bize turist nereden gelecek. Siz burayı kendi şirketleriniz gibi mi sandınız. Siz, Ersoy Turizm’in patronu olabilirsiniz, bu ülkenin Turizm Bakanı’sınız. Turizmci aç, susuz kepenk indirmiş. Bodrum’da tekneler bomboş. Turizm Bakanı burası Bodrum! Hiç kimse gelmiyor. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Ben bir yıldır size soruyorum ama bir türlü dikkate almıyorsunuz. Turist gelmezse ülkeyi 35 milyar dolar zarara uğratacaksınız.

"İSTİFANIZI VERİN. BU ÜLKE SİZDEN KURTULSUN SİZ DE GİDİP İŞİNİZE GÜCÜNÜZE BAKIN"

Otelci perişan, esnaf perişan, turizmle uğraşan servisçisinden garsonuna komisine herkes perişan. Turizm Bakanı! Sen patronsun. Sen ancak kendi kasanı doldurup kendi cebine çalışıyorsun. Bu ülkede turizmciye ne faydan oldu? Burayı turist gelmesi için aşılama yapmadınız ama şimdi gittiniz Rusya’ya kapı kapı turist dileniyorsunuz. Siz bu işi yönetemiyorsunuz. Turizmciyi daha fazla zarara uğratmayın, istifanızı verin. Bu ülke sizden kurtulsun siz de gidip otelinize, işinize gücünüze bakın. Sen patronluk yapmaya devam et ama kendi şirketlerine patronluk yap. Türkiye Cumhuriyeti’ne patron olamazsın. Bakan adabıyla çalış, tüccar mantığıyla çalışma."

 

Kaynak: anka