CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Milas, Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz'deki orman yangınlarının havadan müdahale edilmediği sürece söndürülemeyeceğini belirterek, "Elinizde ne varsa uçak, helikopter, yangın söndürücü, buraya yönlendirin; bu yangınları kontrol altına alalım. Halkın vicdanı, içi, ciğerleri yanmasın. Sizde vicdan yok, sizinki yanabilir" dedi. 

Mürsel Alban, orman yangınlarının yaşandığı Muğla'nın Bodrum, Milas, Köyceğiz, Marmaris ilçelerinde inceleme yaptı; yurttaşlarla bir araya geldi. 

Yurttaşlar, Alban’a, kendi çabalarıyla yaptıkları pompa sistemiyle denizden su çekerek yangına müdahale ettiklerini söyledi.

"İNSANLARIN KAFASINA ÇAY ATTIN AMA BURAYA BİR UÇAK, HELİKOPTER GÖNDEREMEDİN"

Orman yangının yaşandığı bölgede açıklama yapan Alban, "Şu an konuşurken genzim yanıyor, sesim kısılıyor. Çünkü duman her yeri sarmış. Karbonmonoksitten zehirlenmek üzereyiz. Çökertme terk edildi, boşaltıldı. Yaşam alanları yandı, bitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te insanların kafasına çay attın ama buraya bir uçak, helikopter gönderemedin. Bu yangınları söndüremedin" dedi.

"VİCDANINIZ RAHAT MI"

Alban, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, "Vicdanın rahat mı? Siz şu an belki de çoluk çocuğunuzla saraylarınızda çay, kahve yudumluyorsunuz. Halk evini terk etmiş, perişan; kamp alanlarında. Nasıl bunun hesabını vereceksiniz? Siz çoluk çocuğunuzla halka nasıl hesap vereceksiniz, çok merak ediyorum? Milas'a helikopter gönderin ki buralar söndürülsün. Yoksa Ören yanacak, bütün köyler yanacak. Termik santrale doğru gidiyor şu an. Bu taraftan Mazı ve Mumcular'a doğru gidiyor" sözleriyle seslendi.

"SİZDE VİCDAN YOK, SİZİNKİ YANABİLİR"

Bölgedeki yangınların söndürülmesi için hava desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Alban, "Buraya helikopter veya uçak gelmezse bu yangın kontrol altına alınmaz. Elinizde ne varsa uçak, helikopter, yangın söndürücü, buraya yönlendirin. B yangınları kontrol altına alalım. Halkın vicdanı, içi, ciğerleri yanmasın. Sizde vicdan yok, sizinki yanabilir" dedi. 

"HANİ, NEREDE? HEPSİ YALAN"

Alban, yangında zarar gören yurttaşlara uçak, helikopter görüp görmediklerini sordu. Yurttaşlar, "Bir tane" cevabını verdi. Alban’ın, Pakdemirli’nin bölgede 4 uçak ve 19 helikopterle yangınlara müdahale edildiği yönündeki sözlerini anımsatması üzerine yurttaşlar, "Hani nerede? Hepsi yalan" dedi. 

Yurttaşlar, güverte hortumuyla 200 metre uzunluğunda hortum yaptıklarını, pompa yardımıyla denizden aldıkları su ile alevlere müdahale ettiklerini anlattılar.

Kaynak: anka