CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, akaryakıta gelen zamların kamyon ve TIR esnafının yıkıcı sorunu olduğunu belirterek cuma günü TIR ile İstanbul'dan İzmir'e gidecek. Açıklamada, "Sektörün haykırışlarına kulak tıkayan AK Parti iktidarına karşı şoför esnafımızın sesi olarak yollara düşüyoruz" denildi.

CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın cuma günü sabah saat 08.00'de İstanbul Selimpaşa Metro Dinlenme Tesisleri'nde basın açıklaması yaptıktan sonra TIR ile 08.30'da İzmir'e hareket edecekleri.

Açıklama şöyle:

"Türkiye ekonomik buhranın ve beraberinde enerji buhranının pençesinde mücadele etmektedir. AK Parti iktidarının yanlış ekonomik ve enerji politikaları birçok sektörü etkilediği gibi taşımacılık sektörünü de olumsuz etkilemektedir.

"YOLLAR BİTER ZAMLAR BİTMEZ"

AK Parti iktidarında enerji faturalarının yanı sıra akaryakıt fiyatlarına üst üste yapılan zamlar, gıdadan eşyaya birçok ürünü taşıyan kamyoncu ve TIR esnafının da yakıcı sorunu olmuştur. Tüm sektörlerde olduğu gibi taşımacılık sektöründe de bıçak kemiğe dayanmıştır. Sektörün haykırışlarına kulak tıkayan AK Parti iktidarına karşı şoför esnafımızın sesi olarak yollara düşüyoruz. Ve diyoruz ki; AK parti iktidarında #yollarbiterZAMLARBİTMEZ , #hemenseçim ”

(Fotoğraf: Arşiv)

 

Kaynak: anka