Haber: CEM HAYAT - Kamera: NAİF KAÇMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Nevşehir ziyaretinin sonunda, "Vatandaşımız, daha önce AK Parti'ye oy veren kardeşimiz, MHP'ye oy veren kardeşlerimiz, esnafımız, çiftçimiz, köylümüz bunu net olarak söyledi, her şey ortada. AK Parti iktidarı sonlanmıştır. Biz de vatandaşımızın umudunu boşa çıkarmayacağız. Türkiye'nin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Çözüm önerilerimizle biz sahadayız" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki heyet Nevşehir ziyaretini sonlandırdı. Ziyaretin değerlendirmesini ANKA Haber Ajansı'na yapan Akın şunları söyledi:

"ORTAK KANAAT, TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR"

"Ortak kanaat, Türkiye yönetilemiyor. Bunu üreticisinden tüketicisine, esnafından çiftçisine, memurundan işçisine, sokakta işsizinden öğrencisine herkes aynı talepte ve vatandaşlarımız büyük bir sesle erken seçim istiyor. Hatta bir vatandaşımız, 'Erken seçim değil, hemen seçim istiyorum. Bunlara rağmen hâlâ erken seçim yapmayan iktidarı da bir vatandaş olarak uyarıyorum' dedi. Vatandaşımız ekonomik sıkıntı içerisinde. Esnafımız gerçekten çok zor durumda. Biz böyle gördük böyle öğrendik, esnaf olmadan eşraf olmaz. Vatandaşımızın rahat etmesi için bu ekonomik politikaların değişmesi gerekiyor. İnsanların şu anda yeni kurumlara, yeni kadrolara ve yeni kurallara ihtiyacı var. 

"ŞİKAYETİ DİNLERKEN ÇÖZÜMÜ ORTAYA KOYUYORUZ"

Elektrik faturaları, vatandaşın esnafın kirasını geçmiş. Kasap dükkanına girdik, yanında üç tane dolabı var, üç dolaptan gelen elektrik faturası kirasından fazla. Şu andaki iktidarla bunun çözülebileceğine inanmıyorlar. Vatandaşımızın talebi açık net hemen seçimdir. Çiftçilerimizle, odalarımızla görüştük. Gübre fiyatları 2 liradan 10 liraya çıkmış. Yüzde kaç yüz, söylemeye dilimiz varmıyor, insanlarımız üretimi terk ediyor. En son gittiğimiz odada, 'Şu anda mezbada süt hayvanları kesiliyor' dediler. Süt hayvanları kesiliyorsa, tarımı bitirdiler demektir. Ama maalesef bunları görmeyen, duymayan iktidar var. Bunları duyurmak için biz hep sahadayız, dile getiriyoruz. Vatandaşımızın dayanacak gücü kalmamış, çözüm de üretemiyorlar, çözümlerimizi de anlatıyoruz. Şikayeti dinlerken çözümü ortaya koyuyoruz.

Vatandaşlarımız bir soru daha soruyor. 'Bu dolar yükseliyor, bu para nereye gidiyor? Bu para bizden çıkıyor, kime gidiyor? Bunu arayın, soruşturun ve bunu söyleyin. Bu dengesizlikten kim zengin oluyor da biz fakirleşiyoruz?' diyor. Vatandaşımız gerçekten bir ekonomik buhranı açık ve net bir şekilde yaşıyor, biz de çözüm önerilerimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz.

"HER ŞEY ORTADA, AK PARTİ İKTİDARI SONA ERMİŞTİR"

Vatandaşımız, daha önce AK Parti'ye oy veren kardeşimiz, MHP'ye oy veren kardeşlerimiz, esnafımız, çiftçimiz, köylümüz bunu net olarak söyledi, her şey ortada. AK Parti iktidarı sonlanmıştır. Biz de vatandaşımızın umudunu boşa çıkarmayacağız. Türkiye'nin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Çözüm önerilerimizle biz sahadayız. Çiftçiye de, esnafımıza da, vatandaşlarımıza da çözüm önerilerimizi anlattığımız zaman vatandaşlarımız ikna oluyor ve bize güveniyor. İnşallah, vatandaşlarımızın desteğiyle ilk seçimde Millet İttifakı'nın iktidarıyla vatandaşlarımızı buluşturacağız."

Nevşehir'in Acıgöl ilçesini ziyaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise şunları söyledi:

"BİZİ BU HALE GETİREN İKTİDARA HALKIMIZ, 'EN KISA ZAMANDA SANDIK' DİYOR"

"Un yok, şeker yok, yağ yok. Bizim Türk toplumu olarak cenazemizin arkasından helva yapacak unumuz, şekerimiz, yağımız yok. Bizi bu hale getiren iktidara halkımız, 'En kısa zamanda sandık' diyor. Seçimde gereken cevabı verecekler, Nevşehir'den aldığımız not bu."

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ise şu açıklamayı yaptı:

"NEVŞEHİR ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL, 'ERKEN SEÇİM' DİYOR"

"Sanayide doğalgaz olmaması, Nevşehir'i yönetenler açısından bir ayıp. Türkiye'nin her şehrinde doğalgaz var ama Nevşehir'imizde yok. İktdara geldiğimizde ilk bir haftada yapacağımız şeylerden bir tanesi esnafın, çiftçinin, sanayicinin bankalara olan borçlarının faizini sileceğiz. Üç yıl içerisinde eşit taksitlerle paylaştıracağız. Bu çiftçinin de, esnafın da, sanayicinin de en doğal hakkı. Nevşehir artık eskisi gibi değil, 'Erken seçim' diyor."

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise ziyareti şöyle değerlendirdi:

"VATANDAŞ SEÇİM İSTEDİĞİ İÇİN BİZ ONLARIN SESİ OLUYORUZ"

"Bugüne kadar birçok il çalışmasına katıldım. İlin adının ne olduğu hiç fark etmez ama insanların yaşadığı hayat sıkıntısı gerçekten aynı. Israrla bize, 'Hemen seçim, erken seçim, biz sandıkta konuşacağız' diyorlar. İnsanlar artık bıkmış, evlerine ekmek götüremez durumdalar. Konuşmaktan korkuyorlar, özgürlükleri yok, demokrasi talepleri de çok fazla. Ama biliyorlar ki çare seçimde. Bize 'muhalefet seçim istiyor' diyorlar. Vatandaş seçim istediği için biz onların sesi oluyoruz."

Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez şu açıklamayı yaptı:

"TÜRKİYE'NİN DURUMU NEYSE NEVŞEHİR'İN DE DURUMU AYNI"

"Genel olarak halkın kanaati, bir an önce seçime gitmek. Dün bir olayla karşılaştım. Bir market sahibini ziyaret ettiğimde, 'Sattığımız ürünü yerine koyamıyoruz. Ben zarardayım. Yarın marketimin kapısına cenazemiz var diye yazacağım, bir hafta süreyle marketimi kapatacağım' dedi. Nevşehir'in hali bu. Türkiye'nin durumu neyse Nevşehir'in de durumu aynı."

 

Kaynak: anka