CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın “Merkez Bankası bana bağlı” sözlerinin ekonomiyi etkilediğini doların bu nedenle 8 lira 85 kuruşları gördüğünü söyledi. Ağbaba, "Düşünebiliyor musunuz? Ülkeyi yöneten birisinin sözü ülke ekonomisini olumsuz etkileyebiliyor" dedi.

CHP Ekonomi Masası heyeti bugün Ankara’da Ayakkabıcılar Federasyonu’nu ziyaret etti. Heyette, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Ahmet Akın’ın yanı sıra Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve eski İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli yer aldı. Ziyarette konuşan Ağbaba şunları söyledi:

ÜLKEYİ YÖNETEN BİRİSİNİN SÖZÜ EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİYOR: “Ayakkabıcılar, sokağa çıkma yasakları ve alışveriş yapmayan kuruluşların başında geliyorsunuz. Her an öngörülmez bir ekonomik kırılmayla karşı karşıyayız. Dün akşam Cumhurbaşkanı konuşuyor dolar 8 lira 85 kuruşa çıkıyor. Düşünebiliyor musunuz? Ülkeyi yöneten birisinin sözü ülke ekonomisini olumsuz etkileyebiliyor. ‘Merkez bankası bana bağlı’ dediğiniz an da maalesef dolar yükseliyor. Bedelini hep beraber ödüyoruz.”

128 MİLYAR DOLARIN BİR CEVABI YOK: "Türkiye’nin 128 milyar dolarlık bir kasası vardı. ‘Maske ve kit götürdük’ diyorlardı. Sayın Yıldırım’ın cebine gitmiş olabilir bu 128 milyar dolar. 128 milyar doların sağlıklı bir cevabını alamıyoruz."

AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIĞI BİR DÖNEM: "Sayın Erdoğan 661 milyar lira destek paketi verdik diyor. 661 milyarın yüzde 80’inden fazlası halka verilen faizlerin borç ertelemelerinden oluşuyor. OECD verilerine göre dünyada en az esnafına destek veren bizi. 661 milyarın yüzde 1’ni destek olarak vermişiz. At izinin it izine karıştığı, hukukun askıya alındığı, mafyalaşmış bir dönemi yaşıyoruz."

 

Kaynak: anka