CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Tunceli-Ovacık arasındaki Fırtınaveli Çeşme yakınındaki yangın bugün sonlandı, bitti. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Emeği geçen herkes çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Veli Ağbaba, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, Tunceli-Ovacık arasındaki Fırtınaveli Çeşme yakınındaki yangının sonlandığını duyurdu. Ağbaba, şunları söyledi:

"Tunceli-Ovacık arasındaki Fırtınaveli Çeşme yakınındaki yangın bugün sonlandı, bitti. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Emeği geçen herkes çok teşekkür ediyoruz. Gönüllülere, AFAD’a, Orman İşletme Müdürlüğü’ne, herkese çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki Mersin’den gelip yangın söndürmede katkıda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın, Sayın Vahap Seçer’in sevgili personellerine de itfaiye ve arazözlerine de teşekkür ediyoruz. Umarım bir daha böyle kötü günler yaşamayız. Tunceli’nin, Dersim’in ormanları bir daha yanmaz. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyoruz. İl Başkanımız Ali Mustafa Çelik’e teşekkür ediyoruz. Günlerdir burada olan milletvekilimiz Polat Şaroğlu’na, sevgili Ovacık Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül’e, Hozat Belediye Başkanımız Seyfi Geyik’e, sevgili Ruhan Alan’a, Pülümür Belediye Başkanımız Müslüm Tosun’a, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun’a, yangın esnasında hangi talepte bulunduysak sağ olsun yerine getirdi. İtfaiye, arazöz gibi araçlar geldi. Ayrıca İzmir’den bir arazöz alınmasına da büyük bir katkıda bulundu. Buradan Seyit Torun’a da sevgilerimizi, saygılarımızı yolluyoruz."

Kaynak: anka