CHP Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti Bingöl’de. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Açıköğretim Fakültesi Atatürk İlke ve İnkılapları ders kitabına AKP ile ilgili 47 sayfa bilgi girmesine, “Dersi AKP tarihi dersine çevirdiler. Atatürk ismini silmeye çalışılıyorlar” dedi. Ağbaba, gelecek seçimle ilgili ise “İttifakımızı genişletmeye çalışacağız” açıklaması yaptı.

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti milletvekilleri bölge ziyaretleri kapsamında Muş’un ardından Bingöl’de. Heyet, gezinin dördüncü gününde, parti temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Esnaf Masası Başkanı, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İşsizlik yoksulluk hat safhada. Esnafa sorduğumuzda bayram geliyor ama bayram şekeri almayı bırakın eve çay şekeri alamıyoruz diyorlar” dedi. Ağbaba’nın konuşmasından satır başları şöyle:

ATATÜRK İSMİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR: Türkiye kabine devletine dönüşmüş durumda. Kabine toplantısı 11 gün ertelendi. İşçi, çiftçi herkes müjde bekliyor. Ama kabine erteleniyor. Türkiye tam bir muz cumhuriyetine dönüşmüş durumda. Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi dersini AKP tarihi dersine çevirdiler. Ders kitaplarından Atatürk ismi silinmeye, Erdoğan’ın ismi konulmaya çalışılıyor. Kitapta, 47 sayfada AKP ile ilgili bilgi var. Mit tırları ile ilgili sorular soruyorlar 5 şık var. Aslında cevap verilecek şık beşinci şık F şıkkı. Eski ortakları FETÖ idi. Şimdiki ortakları da 3’ten oluşuyor AKP MHP ve çete.

10 BİN DOLAR MAFYADAN MAAŞ ALAN NAMUSSUZ SİYASETÇİ KİM: 128 milyar dolar nerede? Bu sorudan o kadar rahatsız oldular ki. Her gün bir başka bir cevap verdiler. En son köprüye, yola harcadık dediler. Yeni sorular var. Bu soruları İçişleri Bakanı soruyor. 10 bin dolar mafyadan maaş alan namussuz siyasetçi kim, hangi ahlaksız? Bingöl’den soruyoruz.

ÜLKEDE LAĞIM PATLADI: TBMM’nin itibari tehlikede. 750 milyon dolar nerede? Havuzda toplanan 600 milyon dolar nerede? Devletin Ziraat Bankası çiftçiye kredi vermesi gerekirken, AKP’nin siyaseti için medyayı tamamen tekele almak için yandaş bir iş adamına 750 milyon dolar kredi veriyor. Faiz dahi ödemediği söyleniyor. AKP’nin sözcüsü bunu doğruluyor. Bu soruları sormaya devam edeceğiz. Ülkede bir lağım patlamış, boyunlarına değil, ağızlarına kadar lağıma boğulmuşlar hala muhalefeti suçlamaya devam ediyorlar.

İÇİŞLERİ BAKANI THODEX’TEN PAY ALDI MI: “Çetelerle mücadele diyor? Sen bir çete koalisyonusun. Devleti bir çiftlik gibi yönetiyorsun. Hukuk askıya alınmış her gün yeni iddia var. AKP deyince akla yoksulluk hırsızlık fakirin fukaranın dolandırılması gelir. Dünyada en büyük dolandırıcılık Türkiye’de yapılıyor. 28 yaşında üniversiteye gitmemiş, liseyi bitirmemiş birisi fakir fukara insanlardan 2 milyar dolar çarptı. İçişleri Bakanı Thodex’ten pay aldı mı almadı mı? Bir soru da bu.  Eğer birilerinin İçişleri Bakanı’yla bir fotoğrafı varsa mutlaka bir hırsızlık, yolsuzluk yapmıştır.”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARINA YIPRANMA HAKKI: Gezdiğimiz yerlerin meydanlarında çay ocaklarındaki gençlere soruyoruz yüzde yüze yakın işsizimiz var. Bir tarafta ekmeğe muhtaç olanlar var. Diğer tarafta çifter çifter maaş alan var. Eski AKP milletvekilleri çift maaş alıyor. Cumhurbaşkanı’nın yardımcılarına yıpranma hakkı veriyorlar. Çok yoruluyorlar ya.

İŞSİZLİK FONU JOKER FONUNA DÖNDÜ: Hazretleri diyor ya 661 milyar dolar yardım ettim diyor. Bunu tamamı yalan.  İşsizlik fonu joker fonuna dönüşmüş durumda. İktidar her sıkıştığında buradan parayı harcıyor. 

Kaynak: anka