Ordu'nun Korgan ilçesinin Karakoyunlu Mahallesi'nde ormandaki işareti, damgası olmayan ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde ve onların desteğiyle kesildiğini söyleyen CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Geçmişte devlet ormanı, ağacı korurdu; şimdi vatandaş devletten korumaya çalışıyor" dedi.

Adıgüzel, Korgan ilçesindeki mevzuata aykırı olarak ağaç kesenlerin bunun hesabını vereceğini söyledi. Adıgüzel, ağaç kesimleri ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

"Korgan ilçesi Karakoyunlu Mahallesi'ndeyiz. Karakoyunlu'daki ormanın vahşice hem de Orman İşletme Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde ve onların desteğiyle kesildiğini görüyoruz. Köylüler bu duruma isyan ediyorlar. Geçmişte devlet ormanı, ağacı korurdu; şimdi vatandaş devletten korumaya çalışıyor. Burada olağanüstü işler var. Burada işaretli ağaçlardan daha büyük ağaçların kesildiğini görüyoruz. İşareti olmayan, damgası olmayan ağaçlar kesilmiş; bu şekilde kesilen ağaçlara sonradan boyayla işaret yapılıyor, işaretliymiş de kesmişler gibi. Sonradan sahtekarlık da yapıyorlar.

“HESABINI VERECEKLER, BÖYLE BİLİNE”

Şu önümde gördüğünüz ağacın işareti yok, şu büyük ağacın işareti yok. Buradaki birçok ağacın işareti yok. Yani damgasız ağaçları da kesiyorlar. Bu tamamen mevzuata aykırı bir durum. Orman İşletme'yle birlikte iş birliği halinde bunu yapıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağız. Yetkilileri de buradan uyarıyorum. Mevzuata aykırı iş yapan; on yıllarda, elli yıllarda, yüz yıllarda yetişen bu ormanı katleden herkes eninde sonunda bunun hesabını verecek, bu böyle biline."

 

Kaynak: anka