CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındıkta ikinci rekolte sayımının tamamlandığını ve bir önceki sayıma göre rekolte verilerinde değişiklik olmadığını söyledi. Adıgüzel, “Sayın Erdoğan, millet bahçeye girmeden fındık fiyatını en az 35 lira olarak açıklamalıdır” dedi.

Mustafa Adıgüzel, daha önce yaptığı açıklamada; Fındık İhracatçıları Birliği’nin, fındık fiyatının düşük açıklanmasını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na ikinci bir rekolte sayımı yapılması konusunda baskı yaptığını öne sürmüştü.

Adıgüzel, bugün ANKA Haber Ajansı’na yeni bir açıklama yaparak, fındıkta ikinci rekolte sayımının sonuçlandığını ve bir önceki sayıma göre rekolte verilerinde değişiklik olmadığını söyledi. Adıgüzel, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sayın Erdoğan, millet bahçeye girmeden fındık fiyatını en az 35 lira olarak açıklamalıdır. Bütün sahanın beklentisi budur. Kendi milletvekilleri dahil ‘en az 30 lira’ şeklinde açıklama yapmıştır. Bu saatte sonra 30 lira açıklamak, bu ülkeye ihanettir.

Tarım Bakanlığı bir avuç tefecinin, İhracatçılar Birliği’nin oyuncağı olmuştur. Bizim kavgamız, milli bir kavga. Fındıkta 1,5 lira aşağı fiyat demek, bu ülkeye yılda 1 milyar lira zarar ettirmek demek. Bu bir ihanettir. Benim milli sanayim kredi bulamazken dolar zengini İtalya’da vergi rekortmeni bir kartele Türkiye’de 600 milyon lira teşvik vermek, ihanettir.

Buradan Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum. Siz 30 liranın altında fiyat almaya çalışan insanları dinliyorsunuz. Milletin, emekçinin sesini dinleyin. Biz, milli mesele olarak gördüğümüz fındıkta kavgaya hazırız. Sayın Erdoğan, etrafındaki çıkar çetesini, bu tefecilerin lafını dinleyeceğine gelsin üreticinin lafını dinlesin.”

Kaynak: anka