CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı bir hukuk firmasıyla imzaladığı sözleşmeyi ve sözleşmenin "reklamının yapılmasını" eleştirerek, "Türkiye'de uluslararası spor hukukunda yetkin yüzlerce hukukçu varken, TFF yabancı hukuk bürosu ile anlaşma yapıyor, üstüne bir de kanunda açıkça yasak olmasına rağmen reklamını yapıyor. TFF misin? Reklam ajansı mı?" diye sordu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı bir hukuk firmasıyla danışmanlık anlaşması yapmasını ve bunu kulüp başkanlarına duyurmasını eleştirdi. Adıgüzel'in paylaşımı şöyle:

"Türkiye'de uluslararası spor hukukunda yetkin yüzlerce hukukçu varken, TFF yabancı hukuk bürosu ile anlaşma yapıyor, üstüne bir de kanunda açıkça yasak olmasına rağmen reklamını yapıyor.. TFF misin? Reklam ajansı mı?"

Adıgüzel’in paylaştığı ve TFF'nin konuyla ilgili "Süper Lig Kulüp Başkanlıklarına" gönderdiği anlaşılan yazı şöyle:

"Süper Lig Kulüplerimizin FIFA ve UEFA talimat ve düzenlemeleri ile bu kurallara uygun hareket edilmesi konusunda yaşanan hukuki sıkıntılar konusunda ve Kulüplerimizin futbolcu ve teknik adamlar ile imzaladıkları uluslararası boyutu olan sözleşmelere ilişkin hukuki tavsiye ve danışmanlık alınarak ileride doğabilecek uyuşmazlıkların ve hak kayıplarının önlenmesi adına Federasyonumuz ile İtalya'da mukim Gallavotti Bernardini & Partners Hukuk Firması arasında 3 Mart 2022 tarihine kadar geçerli olacak danışmanlık sözleşmesi imzalanmıştır. Bu kapsamda, yukarıda belirtilen hususlarda hukuki danışmanlık ve tavsiye almak isteyen Kulüplerimiz bir yetkililerinin iletişim bilgilerini iletmeleri halinde hukuk firmasına iletilerek Firma ile iletişime geçmeleri sağlanacaktır.

Bahse konu hukuki danışmanlık hizmetinin ücreti Federasyonumuz tarafından karşılanacaktır. Bununla birlikte kulüplerimizin herhangi birinin FIFA, UEFA, CAS veya benzeri spor kurumları önündeki uyuşmazlığa ilişkin bir davada Firma'dan hukuki destek istenmesi halinde bu konuda Firma ile ilgili Kulüp arasında ayrı bir anlaşma yapılması gerekmekte olup, Firma bu durumda ilgili Kulüp'e indirimli fiyat sunacağını taahhüt etmektedir."

Kaynak: anka