CHP Kadın Kolları, "YaşamHak" projesinin kapsamını genişletiyor. Ticaret ve sanayi odaları ile de protokol imzalamaya başlayan Kadın Kolları; Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol ile, kadınlara istihdam ve eğitim bursu için de destek verileceğini duyurdu. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başlatılan "YaşamHak" projesinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Kadın Kolları Genel Başkanlığı; barolar, tabip odaları, mali müşavirlerin yanı sıra ticaret ve sanayi odaları ile de protokol imzalamaya başladı. CHP Kadın Kolları, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol ile, kadınlara istihdam ve eğitim bursu için de destek verileceğini duyurdu. 

"444 82 85 NUMARALI HATTAN 7/24 DESTEK"

Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Şiddet görüyorsan, çocukların hakkında endişe ediyorsan, sığınacak yer arıyorsan, zor bir zamandan geçiyorsan senin için buradayız. Bir telefon uzağındayız' demiştik. Kadınların hayatına dokunma sözümüzü tutarak projemizin kapsamını genişletiyoruz" dedi. 

CHP Genel Merkezi’nde 444 82 85 numaralı hattan 7/24 hizmet verdiklerinin altını çizen Nazlıaka, proje kapsamını şöyle anlattı: 

"Projemizi hayata geçirdiğimizde öncelikle hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Ardından sosyal güvenlik mevzuatı, iş kanunu ve vergi mevzuatının anlatılması noktasında adım attık. Şimdi de projemizi bir adım daha öteye taşıyarak, kadınların işverenler ile buluşmasını sağlayacak ve iş desteği verilmesi konusunda elimizden gelen katkıyı sunacağız. Kadınlar, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Hakları Komisyonu tarafından işverenler ile buluşturarak iş desteği verilmesi sağlanacak."

 

Kaynak: anka