CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, laiklik ve Medeni Kanun karşıtı söylemleri nedeniyle tepki çeken ve GATA’daki görevinden alınan Doktor Ali Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başlamasını eleştirdi. Nazlıaka, “Cumhuriyet değerlerini yok sayan ve kadın kimliğini ikinci sınıf gören bu zihniyet tarafından yapılan saldırıya sessiz kalmıyoruz. Güdül sürgün yeri değildir. Doktor Edizer’in bir gün dahi hekimlik yapmasına tahammülümüz yok” dedi.

Aylin Nazlıaka öncülüğündeki Kadın Kolları heyeti, “YaşamHak” otobüsü ile laiklik ve Medeni Kanun karşıtı söylemleri yüzünden GATA’daki görevinden alınan doktor Ali Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başlamasına; hastane önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Güdül halkı, heyetin açıklamasına; “Ne aldatmak ne ikinci kadın”, “Sapkın doktor istemiyoruz”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” yazılı pankartlarla destek oldu.

“EDİZER’İ KORUYAN KOLLAYAN KİM?”

Nazlıaka, “Edizer’in göreve geri dönmüş olması ve hiçbir ceza almaması, soruşturmanın göstermelik açıldığını da göstermektedir. Edizer’i koruyan ve kollayan kimdir? Bizim talebimiz Ali Edizer’in Güdül’den başka bir yere sürgün edilmesi değil, hekimlik mesleğinin sona erdirilmesidir” diyerek Edizer hakkında açılan soruşturma ile ilgili kamuoyunun acilen bilgilendirilmesini istedi.

 “Cumhuriyet değerlerini yok sayan ve kadın kimliğini ikinci sınıf gören bu zihniyet tarafından yapılan saldırıya sessiz kalmıyoruz” diyen Nazlıaka, “Güdül sürgün yeri değildir. Doktor Edizer’in bir gün dahi hekimlik yapmasına tahammülümüz yok” sözleriyle sitem etti.

“EDİZER HAKKINDAKİ SORUŞTURMA KAPANDI MI?”

Nazlıaka, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, Edizer’in açığa alınmasından beş ay sonra Güdül ilçesinde Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başlamasını Meclis gündemine taşımasını hatırlattı ve “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt verene kadar sormaya devam edeceğiz. Ali Edizer hakkında açılan soruşturma kapanmış mıdır? Kapandıysa nasıl sonuçlanmıştır?” sorularını yineledi.

NE OLMUŞTU?

Edizer, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya mesajlarında “erkeklere ‘ikinci eşi’ de alın” çağrısı yapmıştı ve “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” mesajı paylaşmıştı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, Edizer hakkında inceleme başlatmıştı. 5 Ekim 2020’de görevden alınan Edizer, 8 Ekim’de de hekimlik mesleğinden uzaklaştırılmıştı.

Milletvekili Emir, Edizer’in 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığını ortaya çıkarmıştı.

 

Kaynak: anka