CHP Kadın Kolları, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Elazığ-Tunceli-Bingöl Tabip Odası ile protokol imzaladı. Protokol ile şiddet gören kadınlara iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar ücretsiz tıbbi destek sunulması sağlanacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik başlatılan "YaşamHak" projesi kapsamında "baro ve tabip odaları ile dayanışmanın sürdüğünü" belirtti. "YaşamHak" projesi kapsamında 21 baro ve 12 tabip odası ile protokol imzalandığını bildiren Nazlıaka, "338 kadının hayatına birebir dokunarak geleceği birlikte güzel kıldık ve geleceğe yönelik umudu büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

CHP Kadın Kolları tarafından başlatılan "YaşamHak" projesi kapsamında, 444 82 85 numaralı hattı arayan şiddet mağdurlarına ücretsiz tıbbi, hukuki, psikolojik destek veriliyor. 

"YAN YANA GELDİĞİMİZDE HİÇBİRİMİZ YALNIZ DEĞİLİZ"

Projede, “Yan yana geldiğimizde hiçbirimiz yalnız değiliz” ilkesiyle hareket edildiğini vurgulayan Nazlıaka, proje ile ilgili şunları söyledi:

"Şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunma konusunda dayanışmadan güç alıyoruz. YaşamHak projemiz kapsamında kadına yönelik şiddeti durdurma hedefi ile çıktığımız bu yolculukta gittiğimiz her ilde baro ve tabip odaları ile görüşmelerimiz sürecek. Şiddet mağduru kadınlara yalnız olmadıklarını anlatmak ve onlarla omuzdaş olmak için il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşmaya devam edeceğiz. Bu süreçte kadınların hayatına dokunurken bizlerle protokol imzalayan tüm baro ve tabip odası yönetim kurullarına tekrardan çok teşekkür ediyorum."

 

Kaynak: anka