DAVUT GÜLEÇ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “YaşamHak Projesi” kapsamında Kayseri’deydi. Nazlıaka, "Sizlerin haklarını savunmaya çalışıyoruz ancak görüyoruz ki Cumhur İttifakı cephesinde Kayseri adeta haritadan silinmiş bir şehir gibi. İlk yerel ve genel seçimlerde Kayseri dahil tüm ülkemize baharı getireceğiz" dedi.

CHP’liler tarafından Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda karşılanan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Ardından,“Yaşam Hak” projesini partililere tanıttı. Aylin Nazlıaka, şöyle konuştu:

“Kadim şehir Kayseri’de olmaktan büyük sevinç ve mutluluk duyuyorum. Kayseri’ye Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdik. Kayseri’nin sorunları, milletvekilimiz ve partimiz tarafından zaman zaman gündeme getiriliyor. Milletvekilimiz, sorunların peşini bırakmıyor. Sizlerin haklarını savunmaya çalışıyoruz ancak görüyoruz ki Cumhur İttifakı cephesinde Kayseri adeta haritadan silinmiş bir şehir gibi. Kayseri’yi tamamen unutmuşlar. Söylediklerini duymazdan gelip, görmüyorlar. Üç maymunu oynuyorlar, konuşmuyorlar.

"KAYSERİ’DE FERT BAŞI GELİR GİDEREK DÜŞÜYOR"

Pandemi döneminde Türkiye’de esnafın, işsizin, çiftçinin yaşadığı sorunlar Kayseri’de de çok derin hissediliyor. Esnafımız entübe olmuş durumda. Her geçen gün kepenk kapatan esnaf sayısında artış var. Kayseri halkı da yoksullaşıyor. Bunu ben söylemiyorum, TÜİK verileri söylüyor. Kayseri’de ‘hane halkında fert başına kullanılabilir gelir oranı’ giderek düşmekte. Biz böyle bir tabloda Kayseri’yi ziyaret etmek, örgütümüzle kucaklaşmak, CHP Kadın Kolları olarak hayata geçirdiğimiz ‘YaşamHak Projesi’nin tanıtım toplantısını gerçekleştirmek istedik.

"KAYSERİ TİCARET ŞEHRİ ÖZELLİĞİNİ KAYBETMEKTEN RAHATSIZ"

Geldiğimizde Kayseri halkı ile de sohbet ettik. Özellikle işsizlik, pandeminin yarattığı yarattığı sorunlar bir yana, Kayserililer; ticaret şehri olmakla anılan bir şehir olmakla birlikte, o niteliğini de kaybetmekten rahatsız. Kayseri’nin ticaret şehri olma özelliği milattan öncesine dayanıyor. Kayseri mobilya ve tekstilde markalaşmış bir şehirdi. Görünüyor ki tekstildeki özelliğini kaybettiği görülüyor. Mobilyada da işini küçülten firmalar olduğu bilgisini aldık. Milletvekilimiz o firmalarla birebir görüştüğü için bilgiler onda daha güncel.

Kayseri’nin yeniden ticaret merkezi olması adına ulaşımın da kolaylaştırılması için beklentileri var. Otobanın, Kayseri’ye bağlanması gerçekleşmedi. Kayseri’ye yakışmayan bir havaalanı. Havaalanının yeniden düzenlenmesi amacıyla bir ihaleye çıkıldı ama ne zaman orası Kayseri’ye yakışır bir havaalanı olacak bunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kayseri’nin hızlı tren projesi de yıllardır ertelenmiş bir umuda dönüştü. Yıllardır milletvekilleri, bakanlar hızlı treni Kayseri’ye getireceğiz demişler. İki cumhurbaşkanı, iki başbakan Kayseri’ye hızlı treni getireceği sözü verdi. Ancak bugün hala böyle bir çaba olduğuna dair dair güvenilirlik anlamında umutlarımız tükenmekte.

Kayseri böyle önemli ve tarihi bir şehir. Ama Kayseri intiharlarla anılan bir şehir oldu. Kayseri’nin sesi olan milletvekilimiz Çetin Arık bu konuyu Meclis’e taşıdı. Bu konuda araştırma önergesi verdi. Re yazık ki AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Bunu da bir kez daha buradan hatırlatmak isteriz. Üzerine gitmediğiniz sürece sorunları çözemezsiniz. Eşitliği savunanların partisi olarak kadınların ilgili projemizi açıklayacağımız bir toplantıyı gerçekleştireceğiz.

"KAYSERİ KADIN İSTİHDAMINDA 68. SIRADA"

Bir Kayseri gerçeğini paylaşmak isterim. Kayseri kadın istihdamında 68. sırada yer alıyor. Bir Cumhuriyet şehri olan Kayseri’ye bunu yakıştırmadığımızı, kadın-erkek eşit toplumdan oluşuyorsa kadın istihdamında da bu oranın eşit yer alması gerektiğini, eşit işe eşit ücret alması gerektiğini, kayıt dışı çalışmanın sonlanması gerektiğini ifade etmek isterim.

"ŞİDDET MAĞDURLARINA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bizler AKP iktidarı, kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı almışken biz İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz. Kadınlarımızın yaşam mücadelesinde onların yanında yer alıyoruz. Kadına yönelik şiddetin sonlandırılması amacıyla il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek tüm şiddet mağdurlarına ulaşmaya çalışıyoruz. Proje kapsamında genel merkezimize bir çağrı merkezi kurduk. 7/24 hizmet veren bu çağrı merkezi aracılığı ile bu merkezimizi arayan kadınlarımıza ücretsiz hukuki, psikolojik destek verirken diğer konularda da ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler sunuyoruz. Aynı zamanda bu kız kardeşlerimize yalnız değilsiniz diyoruz. CHP’li belediyeler tarafından yönetilen yerlerde de bu şiddet mağduru kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

"ÜLKEMİZE VE KAYSERİ’YE BAHARI GETİRECEĞİZ"

31 Mart’ta ülkemizin bazı bölgelerine bahar geldi ama Kayseri’ye yerel anlamda bahar gelmedi. İlk yerel ve genel seçimlerde Kayseri dahil tüm ülkemize baharı getireceğiz."

Nazlıaka, salondaki konuşmasında da AKP'nin kadınlara değer vermediğine vurgu yaparak CHP iktidarında kadınlar için her şeyin daha güzel olacağını bildirdi.

Kaynak: anka