CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla kutladı. AKP iktidarını eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuşmasında; "Taliban’la iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum’ diyen zihniyet hem Taliban’dan yüz bulamadığı hem de kamuoyunda beklediği desteği görmediği için geri adım atmak zorunda kalmıştır" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Törene CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Ednan Arslan, Mahir Polat, Murat Bakan, CHP Parti Meclis üyesi Devrim Barış Çelik ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, partililer ile yurttaşlar katıldı.

DENİZ YÜCEL: TÜRKİYE LİYAKATLİ YÖNETİLMİYOR

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye'nin hukuk kurallarıyla ve liyakatli kadrolarla yönetilmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Kendi çıkarlarını toplum çıkarlarının üzerinde tutanların attığı yanlış adımlar neticesinde toplumun demografik yapısını ve geleceğini tehdit eder hale gelen mülteci ve sığınmacı sorunu oluştu. Bugün, işine geldiğinde dışı örgütlerle ve terör örgütü elebaşlarıyla iş birliği yapan, hukuku ve adaleti sadece kendi çıkarları için işleten, halk yoksullaşırken kendi çevresini sürekli zenginleştiren, ülkeyi itibarsızlaştıran, yolsuzluğu ilke edinmiş, eş – dost - damat ile liyakati yok etmiş ve bu anlayışa dur diyen, haksızlığa karşı çıkan herkesi vatan hainliğiyle suçlayan bir iktidar var.

"TALİBAN'DAN YÜZ BULAMADILAR"

Artık kontrolünü, yönünü ve devlet ciddiyetini iyice kaybetmiş olan iktidar, geçtiğimiz günlerde yine millete kazık atmaya hazırlanırken suçüstü olmuştur. İnsan kesen, kadınlara eziyet eden ve tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban’la ortaklık yapmaya çalışan, ‘Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Taliban’la iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum’ diyen zihniyet hem Taliban’dan yüz bulamadığı hem de kamuoyunda beklediği desteği görmediği için geri adım atmak zorunda kalmıştır.

"GENÇLER ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTİYOR"

Araştırmalara göre gençlerimizin yüzde 64’ü başka ülke vatandaşlığına geçme imkânı doğduğunda, kalıcı olarak ülkeyi terk etmek istiyor. Yurt dışında geçici olarak yaşamak isteyenlerin oranı ise yüzde 76’yı buluyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gençlerimizin geleceklerini ülkemiz dışında aramalarına son vereceğiz."

"BİR DİRENİŞ HİKAYESİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şu açıklamayı yaptı:

"30 Ağustos işgal edilmiş bir ülkenin bağımsızlık destanıdır. Bugün emperyalist güçlere karşı korkusuzca başkaldıran halkımızın en büyük zaferidir. 30 Ağustos, istiklalimizin doğduğu gündür. Bu zaferden daha önemlisinin olmadığını ne unutmamız ne unutturmamız mümkün değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizatihi ifade ettiği gibi dünya tarihine akış verecek kesin etkide bulunan başka bir meydan savaşı yaşanmadı. 30 Ağustos emperyalizme karşı dünyanın en büyük direniş hikayesidir. Bağımsız ve özgür olmamızın mücadelesi bugün de devam ediyor.

"SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"

Ata'mızın ifade ettiği gibi, ‘Efendiler yurt bayındırlık istiyor, varsıllık ve gönenç istiyor, bilim ve beceri istiyor.’ Yaşamın her alanında teknoloji ve bilimde sanatta ve sporda siyasette ve ekonomide tarımda ve ticarette istiklal mücadelemizi sürdürmekle mükellefiz. İçinde bulunduğumuz koşullar ne kadar zor olursa olsun başarmak zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği ve bizzat yaptığı gibi. 30 Ağustos Zaferi'ni bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, atalarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Onların zekasının, cesaretinin ve direnişlerinin hepimize ilham kaynağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini çok iyi biliyorum. Onların çektiklerinin yanında bizimkiler ne ki. Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos'u kutlu olsun"

"İSMİNİ SİLEMEYECEKLER"

Törene katılan vekiller adına kısa bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan ise "Zaferlerin şerefi müşterektir. Eğer kaybetseydik sorumlusu ben olacaktım' diyen ey Büyük Atatürk. Varsın gafiller senin ismini silmek istesinler. Tarih seni öyle bir yazdı ki, silemezler. Her geçen gün değerin artıyor" dedi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.VİDEO.. KUTLAMA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜ

2.VİDEO.. TÖREN KONUŞMALARI

Deniz Yücel - CHP İzmir İl Başkanı Tunç Soyer - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ednan Arslan - CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi

 

Kaynak: anka