CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mezitli Belediyesi’nin kadın üretici pazarını ziyaret etti. Kaftancıoğlu, “Bir kez daha güçsüz kadın olmadığını aslında sistemin güçsüzleştirdiği kadın olduğunu gördüm” dedi.

Mezitli Belediyesi’nin kadın üretici pazarı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ağırladı. Kaftancıoğlu pazarda, kadın üreticilerle ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Kaftancıoğlu’na eşlik eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; pazarın kuruluş öyküsü ve çalışma prensipleri ile ilgili bilgi verdi.

Mezitli’de gördüğü tablodan çok etkilendiğini dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’la birlikte çok özel bir yerde kahvaltı yapma ve alışveriş yapma imkanı yakaladım. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nın ne denli büyük işler başardığını İstanbul’dan da duyuyor ve mutlulukla takip ediyordum.

Bu pazar biz kadınlar için son derece önemli. Kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar büyük işler başarabileceklerini en güzel şekilde ispatlamaktadır. Bu pazarda emeğine sahip çıkan, üretmeye devam eden tüm kadınlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kadınlarımıza bu olanağı sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Burada çok özel anlara tanıklık ettim. Beni mutlu ettiler. Bir kez daha güçsüz kadın olmadığını aslında sistemin güçsüzleştirdiği kadın olduğunu gördüm. Sayın Neşet Tarhan, kadının güçlendirilmesi konusunda başka kadınlara ve diğer belediyelere rol model olmayı başarmıştır. Tüm belediyelerin bu şekilde kadınları daha güçlendirecek çalışmalar yapmasını diliyorum."

“KADINLARIMIZIN YAKALADIĞI BAŞARI VE ÖZGÜVENİ GENİŞ KİTLELERE YAYMAK ASIL HEDEFİMİZ OLMALI”

Kadınlar için rol modellerden birisi olan Canan Kaftancıoğlu’nu Kadın Üretici Pazarında ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise şunları söyledi:

“Kadın Üretici Pazarlarımızda çok güzel işler yapan, hayallerini gerçekleştiren kadınlarımızı, son derece başarılı başka bir kadın arkadaşımızla, Sayın Canan Kaftancıoğlu ile bir araya getirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Mezitli’de artık daha farklı hayaller kurmaya başlayan kadınlarımızın yakaladığı başarı ve özgüveni daha geniş kitlelere yaymak asıl hedefimiz olmalıdır. Mezitli’de ağırladığımız misafirlerimiz bu felsefemizi daha farklı yerlerdeki kadınlara ulaştırabilmemiz için aracılık etmekteler. Sayın Kaftancıoğlu, kadınlarımızın sesini ve dayanışma mesajlarını gittiği her yere taşıyacaktır. Sayın Kaftancıoğlu’na gösterdiği sıcak ilgi ve duyarlı yaklaşımı nedeniyle tüm kadınlarımız adına teşekkürlerimi sunarım.” 

 

 

Kaynak: anka