İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "dövizdeki rekor artış İzmir'de bir metro hattına mal oldu" yönündeki ifadelerine tepki gösteren AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye yanıt CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. Yücel, "Bu güzel ülkeyi uluslararası arenada küçük düşürdüğünüz için, milleti sefalete mahkum ederken, dolarla yandaşlarınızı zenginleştirdiğiniz için biraz olsun utanın. Artık bu ülkenin yakasından düşün" dedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in dövizdeki rekor yükselişle ilgili ANKA Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmeyi hatırlattı. Soyer'in "dövizdeki rekor artış İzmir'de bir metro hattına mal oldu" yönündeki ifadelerine tepki gösteren AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye yanıt veren Yücel şunları söyledi:

"Sayın Tunç Soyer, kötü ekonomi yönetiminin ve Dövizdeki rekor kur artışlarının, İzmir’in bir metro hattına mal olduğunu ifade ediyor. Sayın AKP il başkanı cevap veriyor “Bırakın Allah aşkına, biraz destek olun” Pes doğrusu!!!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm metro ve tramvay hatlarını merkezi yönetimden tek kuruş destek almadan kendi imkanlarıyla yapıyor.

Belediyelerimiz pandemide AKP’nin görmezden geldiği esnafa, vatandaşa maddi ve manevi destek verdi, vermeye devam ediyor.

Tüm engellemelerine rağmen tarımı, hayvancılığı ve kooperatifçiliği karşılıksız destekliyor.

İflasa sürüklediğiniz ekonomimize, itibarını sıfıra indirdiğiniz milli para birimimize, millet ekmeğe muhtaçken yaptırdığınız saraylarınıza bakınca size söylenecek tek şey var!

Bu güzel ülkeyi uluslararası arenada küçük düşürdüğünüz için, milleti sefalete mahkum ederken, dolarla yandaşlarınızı zenginleştirdiğiniz için biraz olsun utanın. Artık bu ülkenin yakasından düşün."

Kaynak: anka