CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Ankara’da Roman Hakları Derneği’ni ziyaret etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın Ankara’da Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Kale Mahallesi’nde Roman Hakları Derneği yetkilileri ile görüştü. Kadın Kolları MYK üyeleri de ziyarete eşlik etti. Heyet, mahallede İzmir Marşı’nı darbukayla çalan çocuklarla karşılandı. Heyet, derneğin çocuklara dağıtılması için kitaplar da getirdi.

Nazlıaka, Roman Hakları Derneği Başkanı Yücel Tutal’a CHP’nin Romanlara yönelik eylem planı olduğundan bahsederken, Taşkın, “Roman toplumundaki cesur insanlardan çok şey öğendim” dedi.

“DEZAVANTAJLI TOPLUMUN DEZAVANTAJLARINI KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Dernek Başkanı Tutal, “Sizi burada görmek onur verici” dedi ve derneğin faaliyetlerini anlattı:

“Dernek, 2014 yılında faaliyetlerine başladı. Başta Romanlar olmak üzere dezavantajlı tüm toplumun dezavantajlarını ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütüyoruz. 2018’den beri Kale Mahallesi’nde çocuklarla, kadınlarla ve gençlerle yaptığımız çalışmalar var. Çocukların sosyalleşmelerini sağlamak, derslerine yardımcı olmak için çalışmalar yürütüyoruz.”

“160 ÇOCUKLA ÇALIŞMA İMKANIMIZ OLDU”

Derneğin kurucularından hukukçu Göktan Yıldırım,  “çalışmaların gönüllü desteğiyle sürdüğü için bazı şeylerin kısıtlı kaldığını” belirterek, “Mahallede onlarca insan var. Ankara’da benzeri mahalleler var. 160 çocukla çalışma imkanımız oldu. Ama ne yazık ki kısıtlı imkanlarla bu kadar çocukla çalışıyoruz” dedi.

Psikolog Fatoş Kayta, da maddi imkansızlıklara dikkat çekerek, “mahallenin içinde kendi bütçemizle kiraladığımız bir yerde çocuklarla atölye çalışmaları yapılıyor. Çocuk uzmanlarıyla, sosyal hizmet uzmanlarıyla, psikologlarla… Bunları uyguladık bunları artık politikalaştırmak gerekiyor” diye konuştu.

 

Kaynak: anka