CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki heyet, bugün Erbil ve Kerkük'e gidecek. Partiden yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde; Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın (OBİT) kurulmasının önemine değinilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki bir heyet bugün Erbil ve Kerkük'e gidecek. Salıcı'ya; CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat eşlik edecek.  

Heyet, Erbil’de; bölgesel yönetim yetkililerinin yanı sıra KDP, KYB, Goran Hareketi temsilcileri ve Yezidi İnanç Önderleri ile görüşecek. Heyet daha sonra Kerkük’te; Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret edecek.

Partiden yapılan açıklamada, ayrıca; şu bilgiler verildi:

“Partimiz, Ortadoğu barışı ile ülkemizin bölgesel hak ve menfaatlerini önceleyen bir siyaset anlayışını benimsemektedir. Kuzey Irak’ta yapılacak görüşmelerde, bölge barışına katkı sunmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ‘Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’ (OBİT) kurulmasının önemine değinilecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi, komşularla diyalog kanallarımızın açık tutulmasının önemine inanarak, Ortadoğu’da suların durulması için Ana Muhalefet Partisi olarak büyük bir hassasiyet ve sorumlulukla üzerine düşen her türlü yapıcı katkıyı sunmaya devam edecektir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Haber Türk TV canlı yayınında; “Dış politikayı çıkmaza sokan, 3 milyon 600 bin Suriyeliyi getiren ben miyim? Bu dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Ortadoğu’ya barışı ve huzuru getireceğim. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı, kuracağız. Bunun mücadelesi vereceğiz. Ortadoğu Müslüman kanı akan değil, Müslümanların barış ve huzur içinde yaşadığı bir bölge olacak. Barışı sağlayacağız” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: anka