SANCAR KIZILKAYA

CHP Gençlik Kolları, kalıcı yaz saati uygulamasını, İzmit'te, sabah saat 06.30’da, fenerlerle protesto etti. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, “Bizim geleceğimizi, çocukların geleceğini çaldılar, güneşimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve CHP Gençlik Kolları üyeleri, 2016 yılından bu yana yürürlükte olan kalıcı yaz saati uygulamasını, sabah saat 06.30’da İzmit'teki Cumhuriyet Parkı’nda, fenerlerle protesto etti. Protestoya CHP MYK üyesi Caner Arduç, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar da katıldı. Gençlik Kolları, protesto sırasında, üzerinde “Artık yeter, güneşimizi geri verin” yazılı bir pankart taşındı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, burada şu açıklamayı yaptı:

“Damat Berat Albayrak tarafından, Enerji Bakanı olduğu dönemde getirilen bu uygulamanın toplumun tüm kesimleri tarafından kabul edilmediği, tepkiyle karşılandığı malum. Görüyorsunuz insanlar gece karanlığı gibi bir ortamda işlerine gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklar aileleri korku içerisindeyken okula gitmek zorunda kalıyorlar. Bu uygulamanın hiçbir mantıklı ve bilimsel yönü yoktur. Ama ısrarla AKP yönetimi tarafından dayatılmaktadır. Bunun ne amaçla dayatıldığı kamuoyunun takdiridir.

“BAZI ENERJİ ŞİRKETLERİNİN KAR AMACI”

Burada hiçbir toplumsal temel olmadan, tamamen bazı enerji şirketlerinin kar amacı olduğunu düşünüyoruz ve biliyoruz. Elektrik Mühendisleri Odası, enerji tüketiminde yüzde 7 artış olduğunu kanıtlamıştır. Buna rağmen toplumdaki tepki göz ardı edilerek bu uygulama devam ettirilmektedir.

AKP iktidarı gün geçtikçe erimektedir. Erimekte olduğunun farkında olmadan hala topluma zarar vermeye devam etmektedir. Bu uygulamadan derhal vazgeçilsin. Çocukların psikolojik olarak etkilendiği bir karanlıkta, okula başlanılmasının önüne geçilsin. Bizim geleceğimizi, çocukların geleceğini çaldılar, güneşimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz.”

Açıklamada söz alan CHP Kocaeli il Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, “Biz burada kamuoyu oluşturmak için kalıcı yaz saatinin son bulması için bir aradayız. Hükümetin enerji tasarrufu yaptığı değil ama enerji şirketlerini zengin ettiği açığa çıkmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından fenerler ile sabit yaz saati protesto edildi.

 

Kaynak: anka