CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, “Ülkemiz demokrasiden uzaklaştıkça kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor.  Bizler en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede tek adam kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

CHP Eskişehir Kadın Kolları, bugün; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Eskişehir’de CHP Mahmudiye İl Başkanlığı önünde bir açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları'nın 81 ilde yapacağı, ortak basın açıklamasını Eskişehir’de; CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü okudu. CHP Eskişehir Kadın Kolları’nın açıklamasına, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de destek verdi.

"61 YIL ÖNCE BEDEL ÖDEYEN KADINLARIN MÜCADELESİ BİZLERİN OMUZLARINDA YÜKSELİYOR"

Söğütlü, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyerek başladığı açıklamasında şunları söyledi:

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Şiddete Karşı Mücadele Günü gücünü 3 kız kardeşin bir diktatöre karşı verdiği onurlu mücadeleden alıyor. Tarihe Mirabel kardeşler olarak geçen bu üç kadın, ülkelerinde demokrasiyi savundukları için vatan haini ilan edildiler ve hapse atıldılar. Bir 25 Kasım Günü Mirabel Kardeşlerin arabasını yolda durduran diktatörün yandaşları, kardeşlere önce tecavüz etti sonra da öldürüp uçurumdan aşağı attı. Vahşice katledilmeden önce Maria Mirabel şöyle demişti:

'Belki bize en yakın şey ölüm ancak bu beni korkutmuyor. Aklı olan her şey için savaşmaya devam edeceğim.' 61 yıl önce canlarıyla bedel ödeyen bu cesur ve onurlu kadınların mücadelesi bugün de bizlerin omuzlarında yükseliyor. Bu bilinçle dünyaya ve ülkemize demokrasiyi, eşitliği ve adaleti getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

"YAŞAM HAKKIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN DİRENİYORUZ"

Söğütlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Kadın Kolları olarak bir yandan örgütlü gücümüzü arttırırken diğer yandan dünyadaki ve Türkiye’deki kadın hareketine ses katıyor, mücadelemizi büyütüyoruz. Ülkemiz demokrasiden uzaklaştıkça kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar, sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor. 11 gün önce Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren katil Can Göktuğ Boz, ‘Birini öldürmeyi planladım, kadın direnemez diye onu öldürdüm’ dedi. Bizler en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede tek adam kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz."

 

Kaynak: anka