TUĞÇE BİÇER – TAMER ARDA ERŞİN

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti, Siirt'te esnafın ve vatandaşın sıkıntılarını dinledi. CHP Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Üç tane krizi yan yana yaşıyoruz. Millet bir buhran içinde.  Biz de bu dertleri meclise taşımak için dolaşıyoruz” dedi.

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti, Siirt'te esnaf ziyareti yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da Siirt Kurtalan’da vatandaşın sıkıntılarını dinledi. 

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, “Doğu ve Güneydoğu gezimizin ikinci ayağını yapıyoruz. Ekonomi masası, esnaf masası ile birlikte. Gerçekten çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz, bir yanda tarımda kuraklık, diğer yanda esnafın kendine gelememesi. Son kapanmadan sonra ülkede mevcut olan pandemi… Üç tane krizi yan yana yaşıyoruz. Millet bir buhran içinde.  Biz de bu dertleri meclise taşımak için dolaşıyoruz" dedi.

“ÖNCE DEMOKRASİ LAZIM”  

CHP’lilere 10 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen bir vatandaş, “Bugün ekonominin düzelmesinin tek bir şartı var, o da özgürlüklerin olması. Bugün gerek sosyal medyada gerek haberlerimizde bir öksürüğümüzden dolayı 14 tane dava açılıyorsa bir insana, kesinlikle ekonomi düzelmez, önce demokrasinin gelmesi lazım” dedi.

“İKTİDAR ORALI DEĞİL”

Genç bir esnaf ise, “Uzaktan eğitim diyorlar, kimse giremiyor. Ne tablet var ne internet var. Bu öğrencilerin hali ne olacak?” sorusuna Öztrak, “Bizim belediyelerimizin olduğu yerde gençlerimizin bu sorunlarını bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Gençlerimizin hem ulaştırma masraflarını hem sınav paralarını belediye başkanlarımız ödemeye çalışıyor. Ama iktidar oralı değil”

Dolmuş şoförlüğü yapan bir vatandaş ise, “Mazot alacak parayı çıkaramıyoruz. Esnafa destek arttırılsın. Destek aldığım gibi vergilere veriyorum. İki yıldır bu arabayı çalıştırıyorum. Hiçbir BAĞ-KUR borcumu yatıramıyorum. Mazot alacak paramız yok” diye konuştu.  

Pandemi yasakları nedeniyle yolcu kapasitesinin yarı yarıya düştüğünü belirten bir diğer otobüs şoförü ile Veli Ağbaba arasında şu diyalog yaşandı:

DOLMUŞ ŞOFÖRÜ: Yedi kişi kuralı var. Buradan üniversiteye 7 kişi götürüyoruz, 1,5 liradan 10 lira para ediyor.

VELİ AĞBABA: Kaç lira yakıyorsun?

DOLMUŞ ŞOFÖRÜ: 16 liradan fazla yakıyorum. Yarı yarıya zarar ediyorum.

VELİ AĞBABA: Haftada kaç gün çalışıyorsun?

DOLMUŞ ŞOFÖRÜ: Bir gün çalışıyorum, bir gün çalışmıyorum.

VELİ AĞBABA: Destek alıyor musun?

DOLMUŞ ŞOFÖRÜ: Destek almıyorum. Mazot fiyatları artıyor. Yolcu fiyatları aynı

VELİ AĞBABA: Nasıl geçiniyorsun?

DOLMUŞ ŞOFÖRÜ: Yapacak bir şey kalmıyor.

 

 

Kaynak: anka